Hırsızlık Patlaması

Emniyet Müdürlüğümüzün asayiş olaylarını engellemek ve azaltmak yönünde ramazan ayı içerisinde ortaya koyduğu çalışmalar, olayların ciddi oranda düşmesini sağladı.

Hırsızlık Patlaması

Bir ay önce hemen her gün bir silahlı ya da bıçaklı saldırı, iş yeri baskını, darp, şiddet, tehdit ve şantaj olayları yaşanırken, son günlerde bu tür olaylar, basit vakaları saymazsak neredeyse sıfırlanmış durumda.

Asayiş olaylarını önemli oranda aşağıya çektik ama bu kez de hırsızlık olaylarında bir patlama yaşanıyor.
Şehir merkezinde yaşanan hırsızlık olaylarına son günlerde köylerde bulunan yazlık evlere ciddi bir hırsız dadanması var. Gün geçmiyor ki köylerden hırsızlık haberi almayalım ya da sosyal medya paylaşımlarıyla bu tür serzeniş ve şikâyetleri duymuş olmayalım.

Bu konuda polis ve jandarmaya büyük görev düşmekle birlikte biz vatandaşlara da uyanık ve duyarlı olmak gibi bir sorumluluk yüklüyor.
 

Şüpheli gördüğümüz her araç ya da kişiyi, kolluk kuvvetlerine ihbar etmeli, onlar gelene kadar da göz hapsinde tutmalı ve gerekirse gizliden resim ve görüntü çekerek yetkililere ulaştırmalıyız.

Özellikle köylerimize dadanan hırsızlar, yazlık evlerin sahipsizliği ve ıssızlığından faydalanıp değerli değersiz ne varsa araçlarına yükleyip şehre ve kendi toplama merkezlerine götürüyorlar. 

Bu tür araçların takibi için şehrin yoğun kullanılan köy yollarının karayollarına buluşma noktalarına yakın bir alanına konacak mobese kameralarıyla hırsızlık amaçlı kullanılan araçların tespiti yapılabilir ve suçlular daha erken yakalanabilir.

Bununla birlikte kendi güvenlikleri için vatandaşın kendi ev ve bahçelerine taktıkları güvenlik kamera açılarında yapılacak az bir değişiklikle, yoldan gelen geçen araçların takibi de yapılabilir.  Şüpheli durum ve olaylarda bu görüntüler de faali bulmakta fayda sağlayabilir.

Bunun için Jandarma Alay Komutanlığının, tüm muhtarlarla yapacağı toplantılar ve sonrasında birlikte alınacak önlemlerle asayiş olaylarındaki gibi bir başarı sağlanabilir.

Bununla birlikte jandarmalarımız, sivil araçlarla sivil giyinimli olarak köylerdeki devriyelerini daha çok artırıp şüpheli araçları durdurup kontrol yaparak caydırıcı bir eylem planı da uygulanabilir. 

Sorunun daha büyümemesi ve önüne geçilmesi amacıyla, rutinin ve klasik yöntemlerin dışına çıkıp ek ve ilave önlemler alındığı takdirde, asayiş olaylarındaki azalmanın hırsızlık olaylarında da yaşanacağına inanıyoruz.