Hırsızlık Kol Geziyor

Özel Haber: Elazığ'da son günlerde artan hırsızlık olayları vatandaşları çileden çıkardı. Resmi kayıtlara göre son 14 günde 16 ayrı hırsızlık olayı yaşanırken, kayıtlara girmeyen özellikle kış aylarında boş olan bahçe ve köy evlerindeki hırsızlık vakalarıyla birlikte bu sayının daha çok olduğu biliniyor. Artan hırsızlık olaylarına vatandaşlar ile mahalle muhtarları tepki gösterirken, emniyet güçlerinin sahadaki çalışmalarla birlikte hurda toptancılarına yönelik denetimlerini artırmaları talep ediliyor.

Hırsızlık Kol Geziyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay-Ömer Enes Yılar/Elazığ’da son günlerde artan hırsızlık olayları vatandaşları çileden çıkardı.  İş yeri ve evlerden yapılan hırsızlıklar yanında inşaat şantiyeleri elektrik ve telefon kabloları, rögar kapağı, otomobil aküsü ve farları yanında hurda değeri olan her şeyi çalan hırsızlar, Emniyet güçlerinin yakalayıp gözaltına almasına rağmen şehirde artan hırsızlık olaylarına vatandaşlar çözüm bekliyor.

Elazığ’da vatandaşlar son günlerde artan hırsızlık olaylarıyla mücadele ediyor. Hırsızlık olaylarında ciddi bir artış olduğunu belirten vatandaşlar, konuyla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor. 

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri hırsızlarla ilgili yoğun operasyon yapıp gözaltına alsa da Elazığ’daki hırsızlık olayları artmaya devam ediyor.

Haber

14 GÜNDE 16 AYRI HIRSIZLIK VAKASI
Elazığ’da 01-14 Şubat tarihleri arasında Emniyet güçleri ve jandarma tarafından 16 ayrı hırsızlık olayına karışan kişiler yakalanarak adliyeye sevk edildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalar neticesinde adliyeye sevk edilen şahısların tamamına yakını tutuklanırken, çalışmalar ise aralıksız devam ediyor. 

Haber

21 TUTUKLAMA 
Elazığ’da 01-14 Şubat tarihleri arasında Emniyet güçleri ve jandarma tarafından hırsızlıkları tespit edilerek ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 21 kişi mahkeme tarafından tutuklandı. Ayrıca, Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 149 şüpheli yakalandı.

Haber

BİR HAFTADA 149 KİŞİ YAKALANDI, 37’Sİ TUTUKLANDI 
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve yunus ekiplerince kent genelinde son bir hafta içerisinde asayiş ve şok uygulamaları gerçekleştirildi. Aralarında, aranan ve meydana gelen asayiş olaylarının şüphelisi olduğu tespit edilen 149 şüpheli yakalanırken, şahıslardan 37'si sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uygulamalarda kayıp olarak aranan 6 şahıs da bulunarak yakınlarına teslim edildi.

Denetimler esnasında ise 5 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 29 adet fişek, 41 gram esrar maddesi, 7 gram metamfetamin maddesi ele geçirilirken, 1 adet televizyonun da belirlenen sahibine teslim edildiği bildirildi.

Haber

GÜPEGÜNDÜZ HIRSIZLIK YAPILIYOR 
Son günlerde artan hırsızlık olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, “Elazığ, depremden sonra maalesef hurdacıların akınına uğramış dışardan gelen gerek hurda depolama, gerek toplama işi yapan kişiler artık buradan gayrı menkul satın alarak buraya yerleşmeye başladılar. Buna paralel olarak hırsızlık olaylarında ciddi bir artış oldu. Hırsızlar gerek kamu mallarını gerekse vatandaşın konut ve iş yerlerinde artık fütursuzca korkmadan güpegündüz çalma cesaretini gösterebilmektedirler” dedi.

ACİLEN ÖNLEMLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR
Özcan,“Bizim eskiden olduğu gibi sabahları gelip sokaklarda gezip eskici diye bağırıp helalinden ekmek parası kazananlara sözümüz yok. Gündüz tespit edip, gece çalanlara sözümüz. Bu konuda toplumunda gerekli hassasiyeti göstermelerini ve acilen önlemlerin artırılmasını istiyoruz” dedi.

Haber

BÖYLE OLAYLARIN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ 
Elazığ’da son günlerde hırsızlık olaylarının çoğaldığını ifade eden Sarayatik Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu,“Son günlerde yaşanan hırsızlık olayları mahallemizde de yaşanmakta. Özellikle vatandaşların internet kablolarını, logar kapaklarını çalıyorlar. Şehir merkezinde böyle olayların yaşanması bizleri de üzüyor. Vatandaşlar da ister istemez tedirgin oluyor. Özellikle gece bekçilerinin ara sokaklarda daha fazla devriye atmaları daha doğru olacaktır. Emniyetimizin sokak araları, ana caddeler de gece devriyelerini bu aralar çoğaltmaları gerekiyor. İnşallah tekrar eski huzurlu güvenli şehir haline geliriz, şu an hırsızlar yüzünden şehrimizde huzur falan kalmadı” dedi.

Haber

İNTERNET KABLOLARI ÇALINIYOR
İnternet kablolarının her sokakta çalındığını ifade eden Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş,“ Şehirde ve mahallemizde son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları olarak yasal bir düzenleme yapılarak bu hırsızlık olaylarının biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Deprem ile birlikte şehre gelen kâğıt toplayıcılar tabi helal yollarda toplayanları tenzih ediyorum, art niyetli insanların tespit edilmesi gerekiyor.  Artık vatandaşın mal güvenliği ile birlikte can güvenliği bile kalmadı. Çocuklar okula hazırlanmada sıkıntı yaşıyorlar. İnternet kabloları her sokakta çalınmaya başladı” diye ifade etti.

HURDA TOPTANCILARI DENETLENMELİ 
Artan hırsızlık vakalarıyla en etkin mücadelenin hurda malzemeleri alan toptancıların  denetlenmesi olduğuna dikkat çeken muhtarlar,  emniyet güçlerinin sahadaki çalışma ve denetimleri yanında hurda toptancılarının mercek altına alması gerektiğini dile getiriyorlar. 

Sahadan çalınan her türlü malzemelerin hurda toptancılarına götürülerek satıldığını dile getiren mahalle muhtarları, emniyet güçlerimizin denetim ve takiplerini şehrin değişik bölgelerinde bulunan hurda toptancılarına ve buralarda bulunan çalınmış malzemelere yoğunlaştırılması ve çalıntı malzemesini satın alan hurda toptancılara yasal işlem yapması halinde bu tür olayların azalabileceğini ifade ediyorlar.