Heylanlılar Yayla Yollarının Açılacağı Günü Bekliyor

Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Gül,  Haydar yaylası yolunun projesinin çizilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu ilkbaharda yolun açılması için ilk çalışmanın yapılmasını heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Heylanlılar Yayla Yollarının  Açılacağı Günü Bekliyor

Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Gül,  yıllardır özlemini çektikleri ve ilimiz tarım ve hayvancılığına önemli bir katma değeri olacak olan Haydar Yaylasına yol açılması için önemli bir gelişme yaşandığını ifade etti. Gül gazetemize yaptığı özel açıklamada “ Dernek olarak bölgemizdeki köylülerimizin ihtiyaçlarını öğreniyoruz ve takip ediyoruz. Yaklaşık 5 ay önce derneğimiz kuruldu. Kurulduktan sonra bütün köylerimizi ziyaret ettik.  Muhtarlarımızla köylerimizin kanaat önderleriyle görüşüp köylerimizin eksikliklerini tespit ettik.  En elzem olarak  Haydar yaylamızın yolunun olması gerektiği konusunda yoğunlaştık. 6-7 köyümüzü bu yaylaya bağlayacak oradan da Büyükçaltı köyüne (Heylan’a) bağlayacak olan yol üzerinde ciddi çalışmalar sarf ettik.   İlk önce Elazığ İl Özel İdaresi ile görüştük. Bu  yolun neden açılması gerektiğini  bu çağda bile hala insanlarımızın yaylaya giderken at ve eşek gibi binek hayvanlarını  kullanılmak zorunda olduklarını ve ulaşım açısından çok ciddi sıkıntılar çekildiğini yetkililere söyledik” dedi.

TAPULU ARAZİLERİMİZ VAR FAKAT  ULAŞAMIYORUZ 

Heylanlılar Yayla Yollarının  Açılacağı Günü Bekliyor

Gül “Yaylada eski bir yerleşim alanımız orada tapulu arazilerimiz var. Eski yerleşim yerlerimize insanlarımız gidip orada  yazlık evler yapmak istiyor ve ulaşımdan dolayı gidemiyorlar. 7-8 köyümüzün bu yönde talebi olduğunu  dile getirdik. Küçük ve büyükbaş hayvancılık için  ve bitki çeşitliliği çok fazla olmasından dolayı arıcılık faaliyetleri için son derece uygun bir yayla olduğunu görüşmelerimiz sırasında anlattık. İl Özel idaresi yetkilileri sağ olsun bizimle ilgilendi ve talebimizi çok olumlu karşıladılar.

Heylanlılar Yayla Yollarının  Açılacağı Günü Bekliyor

Genel sekter Ali Şiş bey yol için gerekli çalışmalar yapılması için konuyla ilgili mühendislere gerekli talimatları verdi.  Daha sonra yolun projesi çizildi. Çizilen yol güzergahında DSİ, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gibi bazı müdürlüklerden görüş yazısı talep edildi. İnşallah o kurumların da olumlu görüşleri geldiği takdirde yeni yol açılması için hiçbir engel önümüzde kalmayacak. Yaylalara giden insanlarımızın tek temellisi ilkbaharda bu yolun açılmasıdır.  5-6 KM’lik bir yol çok uzun değil. Bu  yayla yollarının açılmasının Karadeniz’de, Doğu Anadolu’da birçok  örneği var. Bizim yolumuzun da açılacağına canı gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.