Herkes Hata Yapar… 

Ankara'da dün bir özel okulda, ders esnasında öğrencinin öğretmenine yönelik tepki çeken hareketleri sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatılmıştı. 

Herkes Hata Yapar… 

O hareketlere maruz kalan öğretmen Eyup Sağlık, “Tabii bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var. Bu çocuk da bir şiddet uygulamamış, evet öğretmene mesleğe zedeleyici hareketler ama çocuk da bilinçli değil” demiş.

35 yıllık eğitimci olan İngilizce öğretmeni Eyup Sağlık,“Salı günü okulumda ders anında tam derse konsantre iken, aniden çocuk yerinden kalkmış yanıma gelmiş.

Birden yüzümde eller kollar hissetmeye başladım. ‘Ne oluyor' diye şaşırdım. Baktım çocuk dans ediyor gibi çok tuhaf hareketler yapıyor. Sonra çocuğun elinden tuttum yerine oturttum. Ertesi gün sabah veli çocuk, kameraya alan çocuk özür dilemeye geldiler. Biz tabii büyüğüz ve eğitimciyiz. Tabi bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var. Bu çocuk da bir şiddet uygulamamış, evet öğretmene, mesleğe zedeleyici hareketler ama çocuk da bilinçli değil. Sonradan öğrendiğim kadarıyla TikTok'ta para kazanmak amacıyla aniden yapılan bir şey. Aslında okul idaremiz bu konuda çok hassas, okulda telefon dolapları var. Ama ben çocuklar İngilizce dersinde bilinmeyen kelimelere bakmaları için müsaade etmiştim. Ani gelişen bir olay. Bunu TikTok'a veren öğrenci hakkında okul yönetimine dilekçem var. İzinsiz böyle bir şey olmamalıydı” ifadelerini kullanmış. 

Yaşanan bu tür hadiseleri geçmişte defalarca izlemiş ve ülkemizin gençliği nereye gidiyor diye kendi içimiz de bir tartışma yaşamıştık. Özellikle sosyal medyanın ülkemizde yoğun olarak kullanılması ve TİKTOK  denen uygulamanın özellikle gençlerimizi esir alması ne yazık ki bu tür üzücü olayların yaşanmasına neden oluyor. 

Ülkemiz gençlerinin  bu tür uygulamaların esiri olmaması için özellikle ailelerin ve ilgili kurumların ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Gençlerimizin aklını esir alan bu uygulamaların ve ünlü olmak için yapılan bu tür hoş olmayan hareketlerin son bulması için el birliği ile hareket edilmesi gerekiyor. 

Ayrıca, öğretmenimizin öğrencinin yaptığı bu hareketi oldukça olgun karşılayarak,“ Tabii bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var.” demesi de takdiri hak ediyor.Bir öğretmenin öğrencisinin yaptığını bir hataya verdiği bu anlamlı cevap, hepimize örnek olacak bir konudur.  
Sonuçta gençler yaptığının hata olduğunu anlamış ve öğretmeninden  özür dilemiş. Öğretmeni de mesleğine yakışan bir hareket ile öğrencilerini affetmiş. Herkes hata yapar.Önemli olan bu tür hataların tekrarlanmaması. 

İnşallah bu tür olaylar son bulur. Ne gençlerimiz mahcup, nede bizler için her zaman değerli olan öğretmenlerimiz zor durumda kalır.