Her Şerde Bir Hayır Vardır

24 Ocak 2020 depremine de yine soğuk ve karlı bir kış günü yakalanmıştık. Çok zorlu ve acılı günler yaşadık. 41 vatandaşımızı kaybettik, günlerce çadırlarda yaşadık, yardımseverliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yaşadık.

Her Şerde Bir Hayır Vardır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde de etkili olmasına rağmen bir binanın çökmesi dışında olumsuz bir olay yaşamadık bu depremde. Çöken binada enkaz altında kalan polislerimiz de inşallah sağ-salim kurtarılır.

“Her şerde bir hayır vardır” sözünün gerçekliğini bu depremle bir kez daha yaşadık. 24 Ocak 2020’de 6.4 şiddetindeki depremini yaşamamış olsaydık, bugün yaşadığımız 7.8 ve 7.6 da halimiz ne olurdu? 6.4 depreminde her ne kadar üç binamız çökmüş olsa da binlerce binamız ağır hasar aldı ve ardından boşaltılarak yıkıldı.

Depremde evi ağır hasarlı olan hemşerilerimiz ise rezerv alanları ile kentsel dönüşüm ilan edilen alanlarda yapılan güvenli evlerine taşındılar.

Bugünden baktığımızda 2020 depremi bizim yüreğimizi yaksa da bazı şeylere de vesile olmuş. Rabbim Elazığ’ı o gün 6.4 ile sarsarak bizi çok daha büyük tehlikelerden korumuş.

6.4 ile harabeye dönen bir Elazığ’ın 7.8 ile ne hale gelebileceğini ve kaç hemşerimizin  vefatı ile sonuçlanacağını eminiz ki her birimiz tahmin edebiliyoruz.

Üretimden ve denetimlerden kaynaklı ufak tefek eksiklikleri olmakla birlikte TOKİ tarafından yapılan konutlar ile deprem yönetmeliğine uygun inşa edilen konutlarla Elazığ’ın bina stokunun önemli bir bölümü güvenli hale gelmiştir.

Bu depremlerle birlikte geçmiş depremde ağır ve orta hasarlı binalarımız da yenilenirse, şehir tümüyle depreme güvenli hale gelecektir.

İyi ki ilimize bu konutları inşa edecek güçlü bir devletimiz ve ilk dakikadan itibaren halkının yanında olma  iradesini gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kurumlarımız var.