'Her Evden Bir Battaniye'

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğratırken ilimizde çöken bir binanın enkazından uzun süren çalışmalar neticesinde biri polis iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Elazığ Belediyesi, ' El ele verirsek üşümeyiz' sloganıyla deprem bölgesinde zor şartlar altında bulunan vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere her evden bir battaniye kampanyası başlattı.

'Her Evden Bir Battaniye'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Yaşanan deprem sonrası son resmi verilere göre, 3 bin 381 kişi yaşamını yitirdiği açıklansa da her geçen saat ölü sayısı artıyor.
 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, teyit edilmiş yıkılmış bina sayısının 5 bin 775, teyit edilmemiş yıkılma ihbarı gelen bina sayısının ise 11 bin 302 olduğunu açıkladı. Deprem felaketinin ardından 7 gün milli yas ilan edildi.

YÜREĞİMİZ YANDI 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde  meydana gelen depremin ardından yine Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

ELAZIĞ’DA ÇÖKEN BİNADAKİ UMUTLU BEKLEYİŞ 

Bu depremde Elazığ merkeze bağlı Akpınar Mahallesi'nde bir bina çöktü. Enkaz altında biri polis 2 kişinin kaldığı öğrenildi. Havanın kararmasına rağmen enkazda arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdü.

İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

15 saatin ardından ilk olarak polis memuru Halil Baydoğan’ın (52) cansız bedeni çıkartıldı. Ardından 2 çocuk babası Ali Şara’nın (65) cansız bedeni çıkartıldı. Öte yandan şehit polis memuru Baydoğan’ın 2 ay sonra emekli olacağı öğrenildi.

ELAZIĞ SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş ve Elbistan depreminden sonra Elazığ halkı yardım için seferber oldu.
24 Ocak 2020 depreminde ülkenin dört bir yanından desteklerin aktığı Elazığ, bu vefanın karşılığını göstererek bugün de deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ MALATYA’DA 

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama-kurtarma ekibi iki araç ve 10 kişilik personelle anında Malatya’ya giderek çalışmalarına başladılar. Çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkartan Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri, Malatya’daki çalışmalarına devam ediyor.

SICAK ÇORBA İKRAMI

 Depremden etkilenen Malatya’da bulunan depremzede vatandaşlar için Elazığ Belediyesi ekipleri sıcak çorba ikramında bulundu.
Elazığ Belediyesi ekipleri de Malatya’ya gelerek depremin en çok hissedildiği bölgelerde stant kurup depremzede vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.

“EL ELE VERİRSEK ÜŞÜMEYİZ”

Deprem bölgesine yaptığı destek ve yardımlarla yaraların sarılmasına önemli destekler veren Elazığ belediyesi, deprem bölgesine yönelik anlamlı bir yardım kampanyası başlattı.

Elazığ Belediyesi, halkımıza gönderdiği mesajda her evden bir battaniye kampanyası başlattı.

İşte Elazığ Belediyesi’nin halkımıza gönderdiği mesaj:

“El ele verirsek üşümeyiz. Deprem bölgesinde zor şartlar altında bulunan vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere her evden en az bir battaniye desteği bekliyoruz.

Toplama noktaları; Fuar Alanı ve Kongre Merkezi,  Hayır Çarşısı,  Valilik İrtibat Noktası,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Binası.

TÜRK KIZILAYI ELAZIĞ ŞUBESİ DEPREM BÖLGESİNDE 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası komşu şehir Malatya’ya geçen Türk Kızılay’ı Elazığ Şubesi ekipleri bölgeye acil yardım kampanyası çağrısı yaptı. 

Türk Kızılay’ı Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, bölge halkının acil ekmek, su, yiyecek, içecek, bebek bezi ve maması, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, kışlık giyim malzemesi, bot ve hijyen malzemelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. 

HAYDİ ELAZIĞ! GÜN BİRLİK GÜNÜ

Haydi Elazığ! Gün birlik günü, gün dayanışma günü diyen Başkan Kızılkaya, "İş insanlarımız, sanayici ve tüccarlarımız, hayırseverlerimiz sizlerle bu zorlukların üstesinden geliriz. Tüm halkımızı depremden etkilenen vatandaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Hep birlikte komşu şehrimiz Malatya’ya destek olalım. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız yardımlarını Türk Kızılay’ına ulaştırabilirler.” ifadelerini kullandı.

İHH ELAZIĞ MALATYA’DA

İHH Elazığ Şubesi de Malatya’daki depremzedeler için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İHH Elazığ Şube Başkanı Erdal Altunbaş, “İHH olarak depremzede vatandaşlarımız için yağmurluk, ekmek, su, battaniye ve temel gıda malzemeleri gönderiyoruz. Yaklaşık 35 kişilik ekibimiz enkaz alanında arama kurtarma faaliyeti yürütüyor. 2 tır unu Malatya Belediyesine gönderdik. Yine 3 bin kişilik çorba desteğimiz oldu. Bir diğer gün ise 5 bin 500 kişilik çorba desteğimiz olacak. İHH olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ACİL BATTANİYE YARDIMI BAŞLATTI

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere acil battaniye yardım kampanyası başlatıldı.

Fırat Üniversitesi her koşulda olduğu gibi depremde de vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından Fırat Üniversitesi Rektörlüğü anlamlı bir kampanya başlatarak deprem bölgelerine gönderilmek üzere battaniye yardımı çağrısında bulunuldu.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere acil battaniyeye ihtiyaç duyulmaktadır. Fırat Üniversitesi ailesi olarak ilk etapta battaniye kampanyası başlatıyoruz. Yardımda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonuna battaniyeleri ulaştırabilirler. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız” denildi.

VATANDAŞLAR TOPLANMA ALANLARINA SIĞINDI

İlimizde de şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından evlerine girmekten çekinen hemşerilerimiz valilik tarafından açıklanan toplanma merkezlerine akın ettiler.

İŞTE ELAZIĞ’DAKİ TOPLANMA ALANLARI:

1-Elazığ Belediyesi  Fuar ve Kongre Merkezi 
2-Kültürpark
3-Olimpik Yüzme Havuzu 
4-Yakup Kılıç Spor Salonu
5-Şehit Muhammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi
6-Doğukent Hıdır Bilek Stadı
7-Çok amaçlı spor merkezi
8-15 Temmuz Kapalı Spor Merkezi
9-Şehit Ömer Sönmez İlköğretim Okulu
10- Şair Hayri İlkokulu
11-Şehit Canbert Tatar İlkokulu 
12-Barbaros Hayretin Paşa İlkokulu 
13-Çubukbey Anadolu Lisesi
14-TOKİ Şehit Arif Güneş ÇPAL
15-Şehit Mehmet Öter Turizm ve Otelcilik Lisesi
16-Şehit Bayram Nurgül Aladağ İlkokulu
17-Namık Kemal İlkokulu
18-Cumhuriyet İlkokulu
19-Hıdır Sever Anadolu Lisesi
20-Çaba İlkokulu 
21-Harput Anadolu Lisesi
22-Burhan Gatfar Ortaokulu 
23-Çayda Çıra Anaokulu
24-İmam Efendi Kız Anadolu Lisesi
25-TOBB İlkokulu 
25-Koç İlkokulu 

MAHALLE CAMİLERİ SIĞINAK OLDU

Toplanma merkezine gidemeyen hemşerilerimiz kendi mahallelerinde bulunan camilere sığındılar.

Elazığ Müftülüğü ’nün talimatıyla tüm camiler, taziye evleri ve sosyal tesisleri halka açıldı.

Hayırsever hemşerilerimiz ise camilerde bulunanlara çorba ekmek, kek, meyve suyu ve süt gibi yaşam malzemeleri dağıtarak destek oldular.

VALİ TORAMAN: “8 HASARLI BİNAMIZ VAR”

Birçok artçı sarsıntının ardından yine Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmesinin ardından, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Hasar tespit çalışmaları devam etiğini,  il merkezinde 7 bina, Akçakiraz beldesinde 1 binanın ağır hasarlı olduğunu ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.