Hemşerimiz Milli Atlet Necdet Ayaz 'Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum'

 Hemşerimiz eski milli atlet, Gençlik Hizmetleri ve Spor Eski İl Müdürü Necdet Ayaz Harput'ta yapılan projeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Hemşerimiz Milli Atlet Necdet Ayaz 'Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Necdet Ayaz yaptığı açıklamalarda;

HARPUT’TA FARKINDALIK YARATAN PROJELER

Necdet Ayaz; “Ben Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi mezunuyum. 1975 yılında atletizme başladım. Aynı yıl kros milli takımına girdim. 118 kez milli oldum. Balkan şampiyonluğu, uluslararası birçok şampiyonluk, ikincilik ve üçüncülükler elde ettim.1.500, 3.000 ve 5.000 metrede 5 kez Türkiye rekorunu yeniledim. Atletizm Federasyonunda orta ve uzun mesafe koşular koordinatörlüğü, eğitim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum.4 yıl “IAAF Çocuk Atletizmi” projesinin Türkiye Koordinatörlüğünü yaptı. Ankara Gençlik ve Spor İl müdürlüğünde şube müdürü Rize Kırıkkale, Elazığ, Denizli ve Iğdır illerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlerinde bulundum.2009 yılından bu yana görev yapmakta olduğum Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle emekli oldum.

Hemşerimiz Milli Atlet Necdet Ayaz 'Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Memleketim Elâzığ Harput’ta açılan Basın Müzesinden bahsedeyim. Ancak konu basın müzesi olunca öncelikle geçtiğimiz günlerde 10 Ocak 2024 tarihinde yurt genelinde kutlanan “Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutlamak istiyorum” dedi.

ELAZIĞ’DA FARKINDALIK YARATAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Necdet Ayaz; “Elâzığ Belediyesince Harput’ta yapılan “Basın, Hamam, Musiki ve Kahve Fincanı” Müzelerinin farkındalık yaratan projeler olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Basın Müzesini anlatımdan çok görsellerini tıpkı “aşk” için söylenen anlatılmaz yaşanır sözündeki gibi paylaşarak anlatayım.

2020 yılında yaşadığımız pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra gittiğim memleketim Elâzığ merkez ve Harput’ta güzel çalışmaların yapılmış olduğunu gördüm. Gördüklerim beni şaşırttığı gibi mutlu da kıldı. Bu nedenledir ki mensubu olmaktan gurur duyduğum memleketim Elâzığ’da güzel ve farkındalık yaratan çalışmaları yapmış olan Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları ve ekibini “Marifet iltifata tabidir” sözü doğrultusunda kutluyorum.

Hemşerimiz Milli Atlet Necdet Ayaz 'Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum'

2023 yılı Kasım ayında Harput’taki Basın Müzesini eşim Gülten Ayaz ve kız kardeşim Ayşe Doğanay ile birlikte gezdik.  Müzede tanımış ve sohbet etme şansı bulduğumuz Müze Müdürü Sayın İdris Akkoyun ile Basın Müzesinin, 1800’lü yıllarda Harput’ta inşa edilen Elâzığ Belediyesi Başkanlığınca istimlak edilen Sağır Müftü Konağında oluşturulduğunu, basının önemi, anlamı ve gelişiminin gelecek kuşaklara aktarılmasının da amaçlarının olduğunu öğrendik. Müzeyi gezdiğimizde gördüklerimiz Müze Müdürü Sayın İdris Akkoyun’un söylediklerindeki haklılığı da görmüş olduk.

Hemşerimiz Milli Atlet Necdet Ayaz 'Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Tarihi zenginlik ve köklü bir kültüre sahip olan Harput’taki “Basın, Hamam, Musiki ve Kahve Fincanı” müzelerinin memleketim Elâzığ’a çok daha fazla turistin gelmesini sağlayacağı gibi ilin ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu nedenledir ki başta Sayın Şerifoğulları olmak üzere tüm ilgilileri bir kez daha kutluyor, memleketime hayırlı olmasını da diliyorum” dedi.