Hem Mücadele Hem Eğitim 

Son yıllarda uyuşturucu ve diğer keyif verici ürünleri  tüketim yaşının oldukça düştüğünü ve ortaokul çağına indiğine dair haberlere sıklıkla rastlıyoruz.

Hem Mücadele Hem Eğitim 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gerçek karşısında boş durmayan yetkililer, bunun önüne geçilmesine yönelik hem takip ve kontrol hem de eğitim çalışmalarını sürdürüyorlar.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde Narkorehber faaliyetleri sürerken, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi noktasında da il genelinde önemli eğitimleri hayata geçiriyor. 

Bu çerçevede Baskil, Kovancılar ve Karakoçan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 1800 Evler Fatih Kuran Kursu ve Hamidiye Kuran Kursu’nda eğitim gören anneler, Halk Eğitim Müdürlüğü personel ve eğitim gören kursiyerlerin katılımı ile toplam 17 eğitimde 560 kişiye eğitim verildi.

Ekipler tarafından katılımcılara, madde bağımlığı, bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlı kişinin özellikleri, sokak satıcılarının profilleri, narkotik maddelerin sokak adları, narkotik maddelerin ticaret ve tüketiminde kullanılan dil, şüpheli mekânlar, uyuşturucu ile mücadelede uygulanan yasal müeyyideler, uyuşturucu ile mücadelede hayata geçirilen ihbar mekanizmaları ve çözüm merkezleri konusunda bilgiler verildi.

Bu eğitimler önemli ve gerekli. Emniyet Müdürlüğümüzün bu konularda gösterdiği hassasiyeti takdir ediyoruz ve bu tür eğitimlerin tüm okullarda da verilmesini istiyoruz.

 Özellikle gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu konusunda sadece kolluk kuvvetlerimize görev düşmüyor, aileler, okul yöneticileri, öğretmenler, mahalle muhtarları, mahalle esnafları hatta şüpheli bir durum gördüklerinde 112’yi arayarak ihbar eden mahalle sakinlerinin de üzerine düşeni yapmalarını bekliyor ve buna inanıyoruz.