Elazığ'da Hem Korku Hem Keyif Veren Dev Salıncak

Elazığ'ın Keban İlçesinde, Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) manzaralı bir tepede salıncak kuruldu. Doğa manzaralı salıncak insanların ilgisini çekmeyi başardı.

Elazığ'da Hem Korku Hem Keyif Veren Dev Salıncak

Girişimci Harun Torgut ve Ahmet Özdemir, ilçede manzarasıyla öne çıkan Seyrül Keban Tepesinde yaklaşık 40 yıl önce yapılan ancak son 20 senedir atıl vaziyette duran park ve dinlenme tesisini yenileyerek turizme kazandırdı.

 3 çelik halattan oluşan salıncağın kullanıcıya "paraşüt emniyet kemeri" takıldıktan ve ön kısmı güvenlik kolu ile kapatıldıktan sonra kullanıma hazır hale getiriliyor. Salıncağa binenler, heyecanlı dakikalar yaşarken, baraj gölüne düşüyormuş hissine kapılmalarıyla hem korkuyu hem de keyfi yaşıyor.

 DEV SALINCAK BÖLGEDE TEK

Ziyaretçilerin çok beğendiği salıncak, yoğun ilgi görüyor. Tepenin kenarında olduğundan sallananlar adrenalini fazlasıyla yaşıyorlar. Geriye doğru çeken bir mekanizma var ve belirli bir yükseklikten sonra serbest bırakıyorsunuz. Bu salıncakları daha çok Trabzon civarında görüyorduk.Bölgede tek benzeri yok.Uçurumun kenarında muhteşem Keban Barajı manzaralı olması da farkı diyebiliriz.Binen insanlar kendini çok fazla yüksekte hissediyor. 

Tesiste, manzarasının yanı sıra, yapılan dev salıncak ve çeşitli etkinlikleri ile Elâzığ ve çevre illerin de ilgi odağı haline gelmiş durumda.Daha çok Karadeniz’de görmeye alışkın olduğumuz dev salıncak tesisin en çok ilgi gören bölümleri arasında. İşletme Alabalık türünden 20 çeşit ürün ile yemeklerini misafirlerin beğenisine sunuyor.