Hem Cumhurbaşkanı Hem Bakanlık

Siyaset dilini çok iyi kullanan ve insanların beklentilerini yakalayıp buna dair söylem ve projeler üreten CHP Milletvekili Gürsel Erol,  hemşerimiz İbrahim Çanakçı'nın Hazine ve Maliye Bakanı, bir diğer hemşerimizin de halen bürokraside olması dolayısıyla ismini açıklamadan iki bakanlık söz vermesinin ardından  'Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı'nın Elazığ Ticaret Lisesi'ni birincilikle bitiren Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olacak' açıklamasıyla şehrin siyasilerden beklenti çıtasını epeyce yukarılara taşıdı.

Hem Cumhurbaşkanı Hem Bakanlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol’un bu söylemi, hayata geçirilirse Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Elazığ’ın yıllardan beri beklediği bakan özlemi son bulacağı gibi, gençliği Elazığ’da geçen bir Cumhurbaşkanı olacak.
Bu iki konu bile bir şehre verilecek en önemli ve en büyük seçim vaadidir. Kaldı ki Kılıçdaroğlu da açık hava reklamlarında  Elazığ’a bir bakanlık vereceğini ilan ediyor.
Cumhurbaşkanı tamam, Çanakçı da birinci bakan olarak tamam… Ama asıl merak edilen, bürokrat kimliğinden dolayı isminin açıklanması şimdilik etik görünmeyen ikinci bakanımız kim?
Bizim bir fikrimiz var ama açıklanmasından mahsur görülen bir ismi şimdiden ifşa etmek çok doğru ve etik olmaz diyerek şimdilik biz de Erol gibi bir durum sergileyelim ve o ismi açıklamayalım.