HEİLBRON'DAN ELAZIĞ'A SEVGİ VE YARDIM ZİNCİRİ

Başak MERAL GÜNDÜZ/Almanya'da faaliyet gösteren Heilbronn Türk Kadınlar Derneği Elazığdaki depremzedelere yardımlarına devam ediyor.

HEİLBRON'DAN ELAZIĞ'A SEVGİ VE YARDIM ZİNCİRİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Heilbronn Türk Kadınlar Derneği Başkanı Hülya Sakarya ve ikinci başkan Sevinç Daş’ın girişimleriyle toplanan yardımlar Elazığ’daki gönüllü elçiler aracılığıyla depremzedelere dağıtılıyor.

 

Sevinç Daş gazetemize yaptığı açıklamada”Heilbronn Türk Kadınlar Derneğimiz 1996 yılında kuruldu. Heilbronn ve civarı Türk kadınları  Kültürümüzü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, kurulduğu yıldan bu yana Türk kimliğine ve kültürüne önemli katkılarda bulunuyor.”dedi.

 

Daş”Elazığ depreminin ardından yardım amaçlı kampanya başlattık ve en kısa zamanda da Elazığ’a aktardık.Elazığ’daki elçilerimiz Erkal_Vildan Tokgöz,Nazan Fırat,Erol Özgül,Meltem Solmaz değişik kollarda halkımıza ulaştılar onlara da teşekkür ediyoruz.Bende bir Elazığlı olarak memleketimde olmak istedim ve geldim yardımları hep beraber yaptık.Gıda,erzak,yakıt,ilaç,kırtasiye ve sağlık yardımları yapıyoruz.Ramazan ayında da inşallah yine Elazığımız için güzellikler yapacağız”dedi.

 

Daş”3300 km uzaklıktan buraya yardımlarımızı ulaştırmayı başardık.Ben inanıyorum ki;Türk milleti her zorluğun üstesinden gelir.Biz Heilbronn Türk Kadınlar Derneği olarak yemekler yapıp standlar kurup satış yapıyoruz.Belediyemizin kadınlarla ilgili faaliyetlerde biz ön plandayız bizlere sonsuz güvenleri var.Duyarlı iş adamları iş kadınları bağışlarıyla yanımızda oluyorlar.Bu bağışları başkanımız Hülya Sakarya’nın öncülüğünde depremzedelerimize ulaştırıyoruz. Heilbronn Türk Kadın Derneğimize tüm bağışçılarımıza Sayın Vali Yardımcımız Mehmet Fevzi Dönmez ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Elâzığ Şubesi bizlere gönülden teşekkürlerini ilettiler.Heilbronn Türk Kadınlar Derneği olarak bizler de teşekkür ediyoruz.Elazığımız için tek yüreğiz”dedi.

 

Başkan Hülya Sakarya ise derneğin eğitim ve kültüre önem verdiğini, ayrıca ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yardımda bulunduklarını söyledi.

 

Yeni nesillerin kadın eliyle şekilleneceğini bildiren Sakarya, öncelikle öz benliğini koruyan annelerin varlığını ve dirliğini desteklediklerini ilk etapta 23 öğrenciye burs verdiklerini ve 93 mezunun olduğunu kaydetti.