Hedef Küskün Seçmen 

AK Parti, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde ikinci turu kazanması için kolları sıvadı. AK Parti sandık bazlı bir çalışma yaparak özellikle küskün seçmeni sandığa götürecek. 

Hedef Küskün Seçmen 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda sonuç çıkmadı. Cumhur İttifakı ikinci tur için yüzde 55'i hedefliyor. Millet İttifakı'nda ise yeni stratejiler aranıyor.

14 Mayıs seçimlerine giren siyasi partiler ilk değerlendirmelerini yapmaya, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için de stratejilerini oluşturmaya başladı.Bu kapsam da AK Parti, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde ikinci turu kazanması için kolları sıvadı.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMEN 

AK Parti'deki genel düşünce, sandığa gitmeyen seçmenlerin büyük bölümünün kendi seçmeninden oluştuğu yönünde. Bunun için sandık bazlı bir çalışma yürütülüyor. Kimlerin sandığa gitmediği tespit edilip temasa geçiliyor ve oy kullanması için ikna edilmeye çalışılıyor.

SİNAN OĞAN’A OY VERENLER 

İstanbul'da sandığa gitmeyen seçmen sayısı bir milyon 100 bin olarak belirlendi. Sinan Oğan'a oy verenler AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti'ye kızanlar ve protesto oy kullananlar ile Muharrem İnce'den geçen  seçmenlerden oluşuyor. Bu grubun önemli bölümünün ikinci tur için sandığa gitmesi beklenmiyor. Gidenlerin önemli bölümünün de terörle mücadele için AK Parti'ye oy vereceği düşünülüyor.

GEÇERSİZ OYLAR BİLİNÇLİ

14 Mayıs'ta bir milyon 400 bin geçersiz oy kullanıldı. Büyük bölümünün "bilinçli olarak" geçersiz oy kullandığı, önemli bölümünün Muharrem İnce seçmeni olduğu analizi yapıldı. AK Parti, HDP seçmeninin motivasyon düşüklüğü yaşayacağı için sandığa gitmeyeceğini düşünüyor. Ayrıca muhalif seçmenin önemli bir bölümünün de "nasılsa Erdoğan kazanacak" diyerek sandığa gitmeyeceği hesap ediliyor.

ELAZIĞ’DA DURUM NE?

Elazığ’da ise Ak Parti 2.tur için çalışmalarını sürdürüyor. 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili olan isimler saha da çalmadık kapı, dokunmadığı insan kalmamak şartı ile her yeri gezerek destek istiyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da sahaya inerek vatandaşları ziyaret ediyor ve 2.tur seçimlerin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yüksek oyu alması için mücadele ediyor. 

AK PARTİ SAHADA

Başkan Şerifoğulları; AK Parti Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve 5. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz ile birlikte Yahya Kemal Caddesi, Yunus Emre Bulvarı ve Hastane Caddesi esnaflarını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Ak Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantı sonrası 11 günlük planın şöyle olduğu öğrenildi;

1- Bu seçim ikinci tur seçim ama 14 Mayıs seçimlerinin devamı değil. Yeni bir seçim olarak bakılacak.

2- Kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı bir dil kullanılacak. Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye Cumhuriyeti vurgusu önem kazanacak.

3- Sadece Kılıçdaroğlu hedef alınacak.

4- Güven ve istikrar vurgusu ön plana çıkarılacak.

5- Seçimlerde sandığa gitmeyen AK Parti seçmeninin sandığa gitmesi sağlanacak.

6- HDP’den dolayı CHP’ye oy vermeyen ulusalcı seçmen kazanılmaya çalışılacak.

7- Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk gezisini deprem bölgesine yapacak. Kampanyanın ağırlığı, oy deposu olduğu için büyükşehirlere verilecek.

8- Şehirli ve orta direk seçmen hedef alınacak.

9- Pozitif bir kampanya yürütülecek.

CHP’DEN SOSYAL MEDYA ATAĞI 

Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu arasında büyük bir yarışa dönüşecek ikinci tur stratejisinde netleşen konulardan biri  28 Mayıs’a kadar  büyük mitingler yapılmayacağı yönünde. CHP’li kaynaklar “Büyük mitingler yapmayacağız. Sosyal medyayı güçlü olarak kullanmaya devam edeceğiz. Sandığa gitmeyen, geçersiz oy kullanan milyonlarca seçmeni ikna etmek önemli. Bununla ilgili çalışma da başlatıldı” diyor.