HDP'ye Kına, CHP'ye Rest

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, belediye meclisi toplantısında AK Partili Kadın Belediye Meclis üyesine yönelik sözleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verdi.

HDP'ye Kına, CHP'ye Rest
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kararın ardından Başkan Özcan, HDP Genel Merkezi'ne kargoyla kına gönderdi.

Başkan Özcan, kargo şubesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünden itibaren Türkiye'de bu bölücü terör örgütü mensuplarının siyasi uzantıları ve bölücü terör örgütü üyeleri sempatizanları adeta bayram ediyor. Neden bayram ediyor? Biliyorsunuz sığınmacılarla ilgili söylediğim sözler ve bunların terör örgütüyle bağlantısını ortaya koyan konuşmalarım yüzünden uzunca bir süredir HDP'nin hedefindeydim. HDP'li yetkililer açık bir şekilde çıkıp benim CHP'den ihraç edilmemi resmen talep ettiler. Dün de onları ziyadesiyle mutlu eden bir karar çıktı parti Yüksek Divan Kurulumuzdan, bir yıl süreyle CHP ile üyelik bağım askıya alındı. Yani geçici olarak ihraç edildim." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçmiş dönem CHP’den milletvekili seçilen, 2019 yılından beri de Bolu Belediye başkanlığını yapan renkli bir siyasetçi.

Bir bayana hakaret yanında göçmen karşıtlığı ile gündeme gelen ve bu politika ile prim yapmayı düşünen kısmen de bunda başarılı olan Özcan, CHP Genel merkezine yönelik çıkışlarıyla da partide istenmeyen adam ilan edilmişti.

Özcan, CHP’nin artık bir daha kendisini herhangi bir makama aday göstermeyeceğini biliyor. CHP Genel Merkezi de Özcan’ın sert muhalefetinden korkmuş olacak ki kesin ihraç yerine bir yıllık bir ihraç gibi yumuşak bir geçiş yaparak durumu şimdilik tatlıya bağladı.

Özcan, Bolu’da CHP’nin kendisini aday göstermeyeceğini bildiği için göçmen karşıtı oylar ile milliyetçi oyları almak amacıyla HDP’ye kına göndererek siyasi bir hesap yapıyor. Ustaca ve zekice bir davranışla bağımsız belediye başkan adaylığını düşünen Özcan, bu hamlesi ile buna oldukça yaklaşmış durumda. 

CHP ve diğer partilerden kendisine bir tepki olsa da Bolu halkındaki destek oranını oldukça artıran Özcan, bu hedefine ulaşacak gibi görünüyor. Kınayı HDP’ye gönderdiğine göre Ak Parti ve MHP dışında kalan tüm Bolulu seçmenlerin oylarını şimdiden heybesine koymuş gibi.