HDP'nin Alternatifi Deva mı?

Partilerde seçim süreci heyecanı bastırırken, kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarmaya hazırlanan HDP'nin kapatılma davası da gündemde.

HDP'nin Alternatifi Deva mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süreç hızla işlerken, 6'lı masanın gizli ortağı olarak bilinen HDP'nin DEVA Partisi ile olan yakınlığı bu kez gözler önüne serildi.

Tele 1 ekranlarında yayınlanan Fikir Kulübü programında, MAK Araştırma Grubu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu davetliydi.

Kulat'ın kulislerden edindiği bilgilere göre, HDP'nin kapatılması bağlamında DEVA Partisi şemsiyesi altında seçime ilerleyeceği vurguladı ve  konuk HDP milletvekili de bunu doğruladı.

HDP’nin kapatılması ihtimaline karşı bu partinin geçmişte olduğu gibi her zaman bir B planı olurdu. Bağımsız aday olan HDP’liler, sanki seçimlere parti olarak girmiş sayıda milletvekili kazanırlar ve meclise giderlerdi.

Ancak bu kez bağımsız aday yerine DEVA formülünün devreye sokulması ilginç bir birlikteliği de getirecek gibi.

Bu formül, HDP’yi merkeze mi çekecek ya da DEVA, ülkeye değil de HDP’ye mi deva olacak bilinmez ama siyaset artık çok farklı kulvarlara evrilmiş durumda. HDP’nin bu yaklaşım da bölgede “Serok Ahmet” diye alkışlanan Davutoğlu ile değil de Babacan ile yürümesi fikrini veren üst akıl kim ya da kimlerdir bilinmez ama  bir plan devreye konmuş gibi.