HDP, İki İsmi Sildi

2023'te yapılacak seçimler yaklaşırken muhalefette Cumhurbaşkanı adaylığı bilmecesi sürüyor.

HDP, İki İsmi Sildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu cenahta, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun ismi adaylık için öne çıkarken, HDP'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ferhat Encü, İmamoğlu'nun muhalefetin ortak adayı olması halinde HDP seçmeni açısından kabul görmeyeceğini söyledi.

Encü, "İmamoğlu gibi kendisini solcu olarak gösteren ama sağdan kopmayan, hangi siyasi görüşe sahip olduğu bile belli olmayan, bir yandan Deniz Gezmiş'i anan, diğer yandan Alpaslan Türkeş'i anan bir siyasi figür bizler açısından kabul görmez" ifadelerini kullandı.

"Eğer muhalefet bu seçimleri kazanmak istiyorsa toplumun her yanını kapsayan, onların sorunlarını çözeceğini açıkça beyan eden birini aday göstermeli" diyen Encü, Meral Akşener ve Mansur Yavaş'ın bu kriterlere geçmişteki söylemleri nedeniyle uymadığını öne sürdü.

Bu ifadeler kamuoyunu  “HDP’nin adayı Kılıçdaroğlu mu?” fikrine götürür mü bilinmez ama HDP kilit olma konumunu iyi kullanacak bu seçimlerde.

Bu beyanlardan da anlaşılıyor ki HDP, Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu bir adım daha önde görmüş olacak ki bu isme yönelik açıklamalarla desteğinin rengini de belli etmiş oluyor.

Bu şifahi desteğin sandıkta oy desteğine dönüşmesi için özel masa kurulacak mı, kurulacaksa 6’lı masa sakinlerinin özellikle de İyi Parti’nin buna bir tepkisi olacak mı bakıp göreceğiz.