HDP, Deva Kankalığı

İHA ve SİHA'lara muhalefet eden sonrasında geri adım atan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, anadilde eğitim çıkışıyla da  HDP'ye göz kırpmış, anayasa mahkemesinde kapatma davası bulunan HDP'nin kapatılması halinde HDP'lilerin Deva listesinden aday gösterilmesi gündem gelmiş ve her iki partiden de bu konuda olumlu açıklamalar gelmişti.

HDP, Deva Kankalığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tam bu tartışmalar devam ederken HDP'nin güvercinler kanadından olan eski milletvekili ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ten de Babacan’a destek geldi.

Söz konusu Babacan’ın eylem planının 6'lı masa için yol gösterici olacağını belirten Türk, "Sayın Babacan’ın açıklamasında anadilinde eğitimden tutun eşit yurttaşlığa kadar birçok başlık vardı. Ben onu küçük bir manifesto olarak kabul ediyorum. 6'lı masa Babacan'ın bu sözlerini bir manifestoya çevirsin bizim açımızdan sorun kalmaz." dedi.

Bun cümleleri kuran ve “bizim seçmenimiz Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyor” diyen Türk,  Babacan’ın açıklaması için de “Maalesef ne Kılıçdaroğlu’ndan ne Akşener’den hiçbir açıklama gelmedi. Babacan'ın bu açıklamasını destekleyecek veya olur verecek bir tavır görmedik." sitemini dile getirerek hem Babacan’a hem de Kılıçdaroğlu’na mavi boncuk verdi.

Türk’ün bu iki açıklamasına HDP kurmayları, özellikle de  şahin kanadı ne der onu da yakında göreceğiz.