HDP Çözülüyor mu?

14 Mayıs seçimlerinden umduğunu bulamayan, 28 Mayıs seçimlerinde ise Kılıçdaroğlu'nun seçilememesi ile hezimet yaşayan HDP'nin önemli isimlerinden sürpriz bir karar geldi.

HDP Çözülüyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar  katıldıkları programda, partinin önümüzdeki aylarda düzenlenecek kongresinde yeniden aday olmayacaklarını duyurdu.

Pervin Buldan seçimlere ilişkin "Kampanya sürecini çok iyi yönetemediğimizi tespit ettik. Bizim dışımızdaki çevrelere gidemedik, büyüyemedik. Farklı kesimleri içimize alma konusunda eksiklik yaşadık.” derken Mithat Sancar da seçimlerde hedefledikleri oy oranına ulaşamadıklarını, bu kapsamda kendilerini başarısız saydıklarını aktardı. 

HDP’nin seçim başarısızlığından önce siyasi duruşunu sorgulaması lazım. HDP’nin Türkiye partisi olamama gibi bir sorunu var. İdeolojik duruşu ve terör örgütüyle arasına mesafe koyamaması ve bu durumunun Kürt halkından  bile tepkilere sebep olması HDP’yi günden güne eriyen parti konumuna götürdü. HDP; öncelikle ülkenin ve en çok oy aldığı bölgelerin ekonomik ve sosyal problemlerine yönelik politikalar üretmedikçe erimeye devam edecek gibi görünüyor.