Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yeni kabineyi açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek Atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Kabine'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç hepsi değişti. Ekonomi yönetimini devralan Mehmet Şimşek ise Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

TBMM'de yemin eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başlama töreninden sonra merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Kabine'de 2 isim hariç tüm bakanlar değişti.

MEHMET ŞİMŞEK KABİNE'DE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni dönemde de görevlerine devam eden iki isim oldu. Ekonomi yönetimine gelip gelmeyeceği konuşulan Mehmet Şimşek ise Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Batman'da 1967 yılında doğan Şimşek, ilk ve orta öğrenimini Batman merkezde, liseyi ise Gercüş'te tamamladı. Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Ardından Türkiye, ABD ve İngiltere'de önde gelen finans kuruluşlarında çalışan Şimşek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'den Gaziantep Milletvekili seçildi.

Bu tarihten sonra kurulan 60. Hükümet'te Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olan Şimşek, Mayıs 2009'da ilan edilen kabine değişikliğiyle Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 64. Hükümet'te Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Şimşek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni hükümette de ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı görevini yürüttü.

İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.