Hazine'den 'Gri Liste' Adımı: Bankacılıkta Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) 'gri listesinden' çıkarılması için çalışmalarını hızlandırırken, bankacılık işlemlerinde uzaktan kimlik tespiti için yeni bir düzenleme getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hazine'den 'Gri Liste' Adımı: Bankacılıkta Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) "gri listesinden" çıkarılması için çalışmalarını hızlandırırken, bankacılık işlemlerinde uzaktan kimlik tespiti için yeni bir düzenleme getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yeni düzenlemeye göre, ödeme ve elektronik para kuruluşları, müşterileriyle sürekli iş ilişkisi kurarken, uzaktan kimlik tespitini belirlenen yöntem ve tedbirler kapsamında gerçekleştirecek. Daha önce özellikle finansal işlemlerde yüz yüze kimlik tespiti gerektiren durumlar mevcuttu. Ancak yeni düzenleme, bankacılık işlemlerinde uzaktan kimlik tespiti için belirli standartların uygulanmasını öngörüyor.