Hayırlı Olsun…

Yapılacağı alanla ilgili tartışmalar yaşanan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi'nin ihalesi gerçekleştirilmişti.

Hayırlı Olsun…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dört firmanın katıldığı ihale, yüzde 15.05 kırım ve 58.847.000.00 TL bedelle Ankara merkezli Oksa İnşaat firmasında kalmıştı. 

Depremde yıkılan Elazığ Ortaokulu yerleşkesine yapılacak olması sebebiyle yöre halkı tarafından eleştirilen Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildikten sonra temel atma töreni düzenlenecek. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından 3 Nisan 2021 tarihinde yapılan açıklamada ihalenin 10 gün içinde yapılacağı belirtilmiş, ancak koronavirüs salgını sebebiyle yapılan 17 günlük tam kapanma yüzünden yapılamamıştı.  

Daha önce açıklanan tarihlerde zorunlu sebeplerle yapılamayan Hastane ihalesi,  kademeli normalleşmenin ilk günü olan 17 Mayıs 2021 Pazartesi yapılmıştı. 
İhalenin ardından Diş Hekimliği ve Hastanesi inşaatının temel atma töreni 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Fırat Üniversitesi Rektörlük kampüsünde düzenlenecek olan temel atma töreni saat 10.00’da gerçekleştirilecek. 

Proje açıklandığın da oldukça gündemi meşgul eden ve tartışmalara neden olan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin sadece ilimize değil bölgemize de hitap edecek olmasından dolayı katkı sağlayacağı ve Elazığ’ın sağlık konusunda bir merkez olacağını düşünüyoruz. 

İlk zamanlar da tartışmalar yaşansa da Elazığ’a yapılan önemli bir hizmet olarak görülmeli ve destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz.  

Elazığ’a hayırlı olsun.