HAYIR ÇARŞISI MARKA YOLUNDA

Elazığ Belediyesi'nin altyapı ve üst yapı projeleriyle birlikte eş zamanlı yürüttüğü ve toplumun her kesimi tarafından da takdirle karşılanan sosyal projeleri ulusal

HAYIR ÇARŞISI MARKA YOLUNDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin altyapı ve üst yapı projeleriyle birlikte eş zamanlı yürüttüğü ve toplumun her kesimi tarafından da takdirle karşılanan sosyal projeleri ulusal yayın kuruluşları tarafından da büyük ilgi ile takip ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve İstanbul’dan projeyi yerinde görmek için ilimize gelen İstanbul’daki işadamları ve muhtarların bağışları ile daha da anlamlı hale gelen hayır Çarşısına şehrimizdeki hayırseverlerin bağışları da aralıksız sürüyor.

TRT HABER’DEN CANLI YAYIN

Ülke genelinde ses getiren Hayır Çarşısı projesi ile ilgili bugüne kadar bir çok ulusal televizyon özel çekim ve canlı yayın bağlantılarında bulundu. Proje en son dün canlı yayınla TRT haber kanalında tanıtıldı ve Başkan Yanılmaz, bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

TRT Haber’den Selahattin Fidan'ın sorularını cevaplayan Başkan Yanılmaz, hayır çarşısı ile şehrin sosyal  dayanışmaya en güzel örneği gösterdiğini belirtti.

HAYIRDA YARIŞIYORUZ

Elazığ Belediyesi olarak şehrimiz ve insanımız için çok faydalı olacak hayırlı bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yanılmaz, şunları söyledi:

 “Önceliğimiz insanımızdır” ilkesiyle veren el ile alan el arasında köprü kurup ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı sahiplenerek tıpkı neşe ve hüzünde olduğu gibi varlıkta ve yoklukta da bir olalım beraber olalım istedik. Bu gaye doğrultusunda Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı’nı hizmete sunduk.

YÜKSEK BİR MEDENİYETİN MENSUPLARIYIZ

 Elâzığ’da yaşayan her bir hemşerimizin huzurunu ve  mutluluğunu sağlamakla birlikte onların sıkıntılarını, sorunlarını, eksikliklerini gidermek gibi bir misyona da sahip olduklarını belirten Başkan Yanılmaz, çünkü bizler yardımlaşma, dayanışma, acıları ve ortak kaderi paylaşmayı merkezine koymuş yüksek bir medeniyetin mensuplarıyız dedi.

PAYLAŞMAK MİLLETİMİZİN MAYASINDA VAR

Elindekini paylaşma, ihtiyacı olanlara ulaştırma ve yardımlaşma duygusu milletimizin mayasında olduğunu belirten Başkan Yanılmaz,’’Bu duygu olduğu sürece de her zorluğun üstesinden gelebilecek manevi gücümüz ve zenginliğimiz var’’dedi.

“SADAKA TAŞI GELENEĞİ HAYIR ÇARŞISINDA YAŞIYOR”

Bundan böyle bu şehirde hiç kimse ‘Ben bu akşam evime ekmek götüremedim’ diyemeyeceğini belirten Başkan Yanılmaz,  “Hayır, Çarşısı” geçmişte Harput Sarahatun Camii’nde atalarımızın uyguladığı “Sadaka Taşı’nın’’ günümüzde yeniden ihya edilerek hayat geçirilen sosyal dayanışma modelinin yeni adıdır dedi.

“VEREN EL ALAN ELİ GÖRMÜYOR”

Alan elin veren eli görmediği bir anlayışla ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaparak; gıdadan giyime, ev tekstilinden beyaz eşyaya, çocuk oyuncağından kitaba her konuda destek sağlayarak ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Başkan Yanılmaz,  TRT Haber canlı yayınında şu görüşleri aktardı.

“ Hayır Çarşımız, ilk kez uyguladığımız kontör sistemi ile bu şehirde, muhabbeti, kardeşliği, birlik ve beraberliği, dayanışmayı daha da güçlendirecektir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, ‘Biz, birlikte bir gücüz.’ Bu gücümüzü, bu şehir ve insanımız için Hayır Çarşısı’nda da kullanacağız. Tarihin her döneminde yardımlaşma ve dayanışmada en güzel örnekleri sergilemiş olan hemşerilerimizin desteğiyle bu şehirde paylaşmayı ve kardeşliği i tesis ederek, daha müreffeh yarınlara ulaşacağız.”dedi.