HAVA ŞARTLARI SİMİTÇİLERİ ETKİLEDİ

Hava sıcaklığının -15 e kadar düşmesi neticesinde sabahın erken saatlerinde ve özellikle insanların işlerine giderken bir bardak çayın yanına aradıkları simit de ilimizde hava muha

HAVA ŞARTLARI SİMİTÇİLERİ ETKİLEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının -15 e kadar düşmesi neticesinde sabahın erken saatlerinde ve özellikle insanların işlerine giderken bir bardak çayın yanına aradıkları simit de ilimizde hava muhalefetine uğradı.

On gün öncesine kadar hemen hemen her köşede görmeye alıştığımız simitçilerde artık ortada görünmüyorlar. Sürsürü Mahdigeresinde sabahın 7’ sinde rastladığımız bir simitçiyi tezgahının önünde yanan bir mangdigera gördük.

İlimiz Abdullahpaşa Mahdigeresinde bulunan Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi olduğunu öğrendiğimiz Mert Göçmez de sabahın erken saatlerinde simit tezgâhının yanına koyduğu mangdigera hem kendini ısıtmaya çalışıyor hem de simitlerini satarak ekmek parasını çıkarmanın mücadelesini veriyordu.

Mert, kendisiyle yaptığımız sohbette şunları ifade etti.”Ben bu işi hafta sonları ve Sömestri tatillerinde yapıyorum. Simit satarak hem aileme katkı sağlıyorum, hem de boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Biz iki kardeşiz. Bir de kız kardeşim var. Bende evin tek oğlu olarak aileme katkı sağlamak için çalışıyorum. 2001 doğumluyum. 15 yaşındayım ama rahatlıkla ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Çoğu arkadaşlarım hava soğuk diye simit satmıyorlar. Bende üşümemek için yanımda mangalımı getiriyorum ve işime bakıyorum. Mangalım azda olsa şimdilik beni ısıtmaya yetiyor. İnşdigerah havalar biran önce ısınır da, tezgahımla birlikte birde mangalı taşımak zorunda kalmam” dedi.