Hatır Gönül mü Ölüm kalım mı?

Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan ve Furkan Dilaver'in hazırlayıp sunduğu 'Son Baskı' programa katılan Şavak-Der Başkanı Naim Doğan, 2023 seçimlerinde dernek olarak ortaya koyacakları tavırla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hatır Gönül mü Ölüm kalım mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Doğan, Şavak ve Kadim aşiretleri olarak 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ancak milletvekili olarak bağımsız bir aday çıkarmayı düşündüklerini dile getirdi.

Başkan Doğan’ın bu açıklamasının siyasi arka planının ve sosyolojik etimolojisini iyi okumak gerekir.

Asında Başkan Doğan’ın dile getirdiği görüş, seçmenlerin önemli bir bölümünün de sıklıkla dile getirdiği ve uygulamaya koymakta hiçbir sakınca görmediği bir yol olacak.

Başkan Doğan’ın açıklamasında ifadesini bulan siyasi gerçeklik ve düşünce şudur ki seçmen açıkça şunu söylüyor: “Bugüne kadar cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hatırına 20 yıldan beri istemediğimiz ve bize dayatılan isimleri seçtik ve milletvekili olarak gösterdik. Ama 20 yıldan beri açtığımız bu kredi tükendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başımız üstüne, O’na desteğimiz var ancak Ankara’da pişirilip önümüze konulan  aşı artık yeme gibi bir zorunluluğumuz yok. Ya halkı dinler ve beklentileri dikkate alarak listelerini tümüyle yenilerler ya da biz bu dayatmaya gelmeyip sevilen isim hangi partideyse ona oy veririz”

Sadece Elazığ’ın değil, tüm illerdeki durum ve tablo bu. Özetle 2023 seçimleri hatır-gönül ve çıkar ilişkileri ile liste belirlenecek bir seçim değil. Konuyu Nihat Hocamızın cümlesiyle bağlayıp “Bu seçim hatır-gönül değil, ölüm-kalım seçimi”  der ve durumu muhataplarına acizane iletiriz.