Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler

Hamilelikte beslenme son derece önemli konulardan biridir. Çünkü annenin beslenmesi aynı zamanda bebeğin beslenmesi anlamına gelir. Ancak özellikle hamileliğin son aylarında anneler hızlı bir şekilde kilo alımına başlar. Bu durumda hamilelikte bebeğin kilo alacağı besinleri tercih etmek faydalı olacaktır. Peki, hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler nelerdir? İşte gebelikte beslenme üzerne merak edilenler...

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler

Anne karnında bebeklerin gelişiminin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için öncelikle anne adayının sağlıklı beslenmesi gerekir. Sağlıklı beslenme annenin fazla kilo almamasını sağlarken aynı zamanda alınan kiloların bebeğe fayda sağlamasına yardımcı olur. İşte, hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler...

hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler

Süt ürünleri

Siz ve bebeğiniz güçlü kemikler ve dişler için kalsiyuma ihtiyacınız vardır. Kalsiyum ayrıca dolaşım, kas ve sinir sistemlerinin sağlıklı çalışmasını destekler.

Somon balığı

D vitamini, bebeğinizin kemiklerini ve dişlerini oluşturmaya yardımcı olmak için kalsiyum ile birlikte çalışır. Somon gibi yağlı balıklar harika bir D vitamini kaynağıdır. Somon balığı ayrıca sizin fazla kilo almanıza en gel olabileceği gibi bebeğinizin kilo alımını da destekler.

Yağsız et

Yağsız et, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve yumurtalar harika protein kaynaklarıdır. Diğer seçenekler arasında fasulye ve bezelye, fındık, tohum ve soya ürünleri bulunur.

Meyve suyu

Bitki kaynaklarından ve takviyelerden demirin emilimini artırmak için, bunları portakal suyu, domates suyu veya çilek gibi C vitamini yüksek bir yiyecek veya içecekle eşleştirin. Portakal suyuyla birlikte demir takviyesi alıyorsanız, kalsiyum takviyeli çeşitlerden kaçının. Kalsiyum hamilelik sırasında gerekli bir besin maddesi olmasına rağmen, demir emilimini azaltabilir.

Muz

Hamilelikte bebeğin kilo almasını sağlayacak başka bir yiyecek de muzdur. Muz, içeriğindeki potasyum, kalsiyum, vitamin ve mineraller sayesinde anneyi tok tutar ve aynı zamanda bebeği besler.

Avokado

Avokado, zengin bir lif kaynağıdır. Bu sayede avokado bebeğinizin sağlıklı kilo almasına yardımcı olur.

Baklagiller

Mercmek, nohut, kuru fasulye gibi baklagillerde yer alan demir ve folik asit sayesinde hem anne hem de bebek gerekli lif kaynağını sağlar.