Haklarımız Birer Birer Yok Oluyor 

Keyfi düzenlemeler, sürekli değiştirilen ölçütlerle haklarının budandığını söyleyen TSD Elazığ Şube Başkanı Metin FIRAT 'Engelli kotalarıyla iş bulmak, vergi indiriminden yararlanmak, emekli olmak, sürücü belgesi almak başta olmak üzere bir çok hakkımız elimizden alınmıştır' dedi. 

Haklarımız Birer Birer Yok Oluyor 

10-16 Mayıs Engelliler haftası Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin FIRAT, Engelliler Haftası nedeniyle gazetemize yaptığı özel açıklamalarla engelli yaşadığı sorunları anlattı. 

Engelli kadrolarının zamanında açılmadığından yakınan FIRAT “Haliyle özel sektör kurallara uymamakta, yakalanırsak daha ucuz diye engelli istihdamından uzak durmaktadır. İstihdam edilen engellilere ise başta ücret olmak üzere her türlü ayrımcılık yapılmaktadır” dedi 

ULAŞIM HAKKIMIZ YILLARDIR ENGELLENİYOR 

2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı yasa ile ulaşım araçlarının engellilere yönelik düzenlendiğini hatırlatan FIRAT “Ancak; bu yasanın ilgili maddeleri bugüne kadar hep ertelenerek gelmiştir. Birkaç duyarlı kentin dışında özellikle toplu taşıma sistemlerinde yeterli ve gerekli düzenlemeler yapılmamıştır. Engellilerin ulaşım hakkı engellenmektedir. 

Haklarımız Birer Birer Yok Oluyor 

ENGELLLİ ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPARILIYOR 

Başkan FIRAT “ Geçmişte var olan engelli gruplarına özel okullarımız birer birer kapatılmıştır. Karma eğitim için yeterli derslik ve eğitim kadrosu olmadığından temel bir hak olan eğitimden çocuklarımız koparılmıştır. 

ENGELLİLER ÇÖZÜMÜN HER AŞAMASINDA YER ALMALI 

Siyasi partilerden, yerel yönetimlere her alanda engellilerin  temsili için kota sistemiyle yönetimlerin belirlenmesi gerektiğini söyleyen Metin FIRAT “Nasıl kadınlarımız ve gençlerimiz için kota uygulanıyorsa engelli bireylerimiz için kota getirilmelidir.Kota sistemi bilgi birikim ve likayatla ele alınmalıdır” diye kaydetti.