HAİNLERE RAHATLIK YOK

TSK, terör örgütlerine düzenlenen operasyonlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu

HAİNLERE RAHATLIK  YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TSK, terör örgütlerine düzenlenen operasyonlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak maksadıyla yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücadelesini sürdürdüğünün altı çizilerek, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde güvenliğin sağlanması ve bölgede terör nedeniyle göç etmiş halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmekte olduğu ifade edildi. 

ARICAK İLÇESİNDE OPERASYONLAR İCRA EDİLDİ

Teröristle mücadele harekatı kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde BTÖ’nün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hatay) teröristlerden temizlemek ve önümüzdeki döneme yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği, bu kapsamda Şırnak Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak, Mardin Dargeçit ve Hatay, Osmaniye, Gaziantep bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildiği kaydedildi.

“42 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”
İcra edilen operasyonlarda 42 terörist etkisiz hale getirilirken, 9 roketatar, 14 makineli tüfek, 2 uçaksavar makineli tüfek, 49 piyade tüfeği, 4 keskin nişancı tüfeği ve 214 el bombası, yaklaşık bin 350 kilogram amonyum nitrat, 119 tüp, 1 adet 120 mm havan mühimmatı, 4 adet 82 mm havan mühimmatı, 68 roketatar mühimmatı, 5 mayın, 43 bin 500’ü AK-47 P.Tf. mühimmatı olmak üzere yaklaşık 60 bin hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirildi. 24 EYP tespit edilerek imha edildi. Operasyonlarda teröristler tarafından kullanılan 33 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

“3 ASKER ŞEHİT OLDU, 18 ASKER YARALANDI”
Ayrıca Diyarbakır'ın Lice ilçesi Akçabudak Mahdigeresi Bdigerıca Mezrası bölgesinde çalıntı, terör nitelikli ikiz plaka kaydı bulunan ve BTÖ tarafından patlayıcı madde eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen bir araç ele geçirildi. BTÖ’nün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 77 bin 937 adet kök kenevir, 140 kilogram uyuşturucu, 270 kilogram toz esrar, 650 kilogram kubar esrar, 2 bin 500 litre akaryakıt ve 291 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 bin 837 kişi yakalanırken, 3 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı bildirildi.

ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YÖNELİK SALDIRI İLE İLGİLİ 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz hafta,Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında, teröristlerin yola döşediği 2 el yapımı patlayıcı düzeneği fark edilerek ekipler tarafından imha edilmişti. Operasyon kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının şüphelisinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı.

KARAKOÇAN İLÇESİNDE PKK’YA AİT DEPO BULUNDU

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'nın, yaşam malzemesi bulunan deposu ele geçirilmişti.Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler tarafından yapılan istihbarat çalışmasında Karakoçan ilçesi Yücekonak köyü kırsalında, terör örgütü PKK'nın yaşam malzemesi bulunan bir deposu olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bölgede operasyon yapan timler, toprağa gömülü depoyu buldu.

PKK PROPAGANDASINI YAPAN 2 KİŞİYE HAPİS CEZASI

Yine Elazığ’da yürütülen operasyonlar kapsamında tespit edilen ve terör propagandası yaptığı için adliyeye çıkarılan 2 kişiye 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi.