Güzel Oldu

Şehirler, tarihi mekânları yanında müzeleri ile öne çıkar ve hafızalarda yer edinirler. İlimiz müze konusunda son bir yıla kadar oldukça şanssız bir dönem yaşadı. Fırat üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan ve açıldığı günden beri sürekli tadilat ve tamiratta olduğu için kapalı bulunan  Etnografya Müzesi açılanacağı günü bekleyedursun, 'Müzeler Şehri Elazığ' sloganıyla kolları sıvayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şimdiden iki müzeyi hayata geçirdi bile.

Güzel Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan ve büyük bir beğeni kazanan Kürsübaşı Müzesinin ardından 10 Ocak gibi anlamlı bir günde özel ve güzel bir törenle basın müzesi de ziyaretçilerine kapısını açtı.

Gelecekte “oradaydım” demenin tanıklığını, hazzını ve mutluluğunu yaşamak için tüm medya çalışanları, köşe yazları, kültür-sanat camiası  ve bu konuya duyarlı halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Basın Müzesi, öylesine yapmış olmak için değil, hakkını vererek, profesyonel bir müzecilik anlayışı ve örneklerinden üstünlükleri olacak bir şekilde oluşturulmuş.

1930’lu yıllarda başlayan basın-yayın hikâyemizin tüm aşamalarının bu müzede takip etmekle birlikte bu sektörde kullanılmış materyallerin sergilendiği müze bu günden sonra Harput’a yolu düşenlerin değil, bu müzeyi görmek için özellikle ve hassaten yolunu Harput’a çevirenlerin ilk uğrak yeri olacaktır.

Bu eserin vücut bulmasında öteden beri bu projeyi dillendiren ve bugünlerde sağlık problemleri yaşayan duayen gazeteci Mehmet Topal Ağabeyimize, bu teklifi ete kemiğe büründürüp Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na  sunan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem’e, müzenin oluşmasında ortaya ciddi bir emek koyan Basın ve Halkla  İlişkiler Müdürü Serhat Demiral’a ve bu hizmetin hayata geçmesi talimatını verip bunu titizlikle takip eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na sonsuz teşekkürler.

Bir teşekkür de müzenin oluşmasında medya alanında geçmişte kullanılmış ve bugün her biri bir antik ve paha biçilemez değerinde olan matbaa, fotoğraf makinası, daktilo ve diğer objeleri müzeye bağışlayan hemşerilerimize… 

Kısaca, Basın Müzesi, Harput’a ve şehrimize çok yakıştı, güzel oldu. Hayırlı olsun.