Güzel Haber İçerir..

İlimizde uzun süreden beri sorun olduğu görülüp kabul edilen fakat çözümü konusunda ciddi adımlar atılamayan kadim problemlerimiz var bizim.

Güzel Haber İçerir..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sulama projelerimiz, Pertek köprüsü, Çimento Fabrikasının şehir dışına çıkartılması, Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan resmi kurumların il dışına çıkartılması ve artık günümüz ihtiyacına cevap vermediği için başka bir alana  taşınması dile getirilen  Sanayi Sitesi…

Bunlarla ilgili beyanatlar bu güne kadar havada uçuştu. Kimler konuşmadı kimler vaatte bulunmadı ki… Ama ne yazık ki geçen uzun zaman ve yıllara rağmen çok yol alınamadı.

Mevcut sanayi sitesinin il dışında bir alanda yapılmasıyla ilgili olarak iki kooperatif kurulmuştu. Ve yıllarımız bu kez de bu iki kooperatifin   farklı alanları önerdikleri  tartışmalarıyla ile geçti.

Sonunda ortak akıl galip geldi ve en uygun alanda yeni sanayi sitesinin yapılmasının önündeki en büyük yasal engel de aşıldı. 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından yapılan ortak açıklamaya göre Elazığ Merkez Camyatağı köyü sınırları içerisinde Yeni Sanayi Sitesi’nin yapılması Tarım ve Orman Bakanlığı MERA komisyonunca uygun görüldü. 

AK Parti Elazığ Milletvekillerinden yapılan ortak açıklamada:  “Sanayi Sitesi esnafımızın heyecanla beklediği "YENİ SANAYİ SİTESİ" arzusunu gerçekleştirmek üzere, milletvekilleri olarak, belediyemiz ve il teşkilatımızla birlikte durmadan duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz. Sanayi Sitesi esnafımızın bu özlemini gerçekleştirmek üzere yaptığımız çalışmalar doğrultusunda müracaatını yaparak talepte bulunduğumuz "Elazığ Merkez Camyatağı köyü sınırları içerisinde, Sanayi sitesi yapımı amacı ile 952.539 metrekare alan 2018/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı MERA komisyonunca uygun görülmüştür." İlimizin yıllardır beklediği "Yeni Sanayi Sitesi" süreci tamamlanıncaya kadar çalışmalarımız, takiplerimiz devam edecek ve Allah'ın izniyle konu çözüme kavuşturulacaktır” denildi.

İşte bu adım ve haber alkışlanır. Bu sonuca ulaşılmasında kimlerin emeği, katkısı, alın teri ve mesaisi varsa Rabbim hepsinden razı olsun.  Bu adımla birlikte şehrin on yıllara sari bir problemi daha çözülerek hayat buldu.  Esnaflarımıza ve şehrimize hayırlı olsun.