Güzel Bir Ralli Oldu

Hakimiyet olarak olayları reel değerlendirmelerimiz zaman zaman farklı anlaşılıyor, farklı değerlendiriliyor ve hatta bu objektif değerlendirmelerimiz  bizi  farklı cenahlara savurmak isteyenlere malzeme olabiliyor. 

Güzel Bir Ralli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Herhangi bir cenaha yaranamamak aslında bizlerin doğru yolda olduğumuzun da bir resmi ve kanıtı.

Zaman zaman iktidar kanadına yönelik keskin eleştirilerimiz olmakla birlikte muhalefet tarafına da öyle arkadan dönerek değil bizzat yüzlerine öyle dümdük söylediğimiz yanlışlarını da dile getirmekten geri durmayan bir yayın anlayışımız var.

Buna karşılık her iki tarafında doğrularını da görmezden gelmiyor, yüksünmeden açıklıkla dile getiriyor ve doğrularını alkışlıyoruz.
Konuya gelelim. İlimizin en önemli, sorunlarından birinin de temsil gücü yüksek, ilimizi ve kendi misyonunu birçok platformda savunacak donanım, özgüven ve yeteneğe sahip vizyoner milletvekillerimiz olmaması…

Geçmişten bugüne bu özelliğe sahip 2-3 milletvekilimiz oldu lakin buna uzun süreden beri bu profilde bir vekilimiz olmadı ne yazık ki.
Bu eksikliği gideren majör bir siyasetçi ve etkin bir milletvekili sıfatıyla CHP Milletvekili Gürsel Erol oldu.

Etkin muhalefet anlayışı yanında ulusal TV programlarında kendi siyasi görüşlerini dile getirdiği programlarla adından sıklıkla söz ettiren Erol, tartışma programlarının hırçın ve laf cambazı Prof. Dr. Ersan Şen ile kapıştı.

 İkili arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı üzerinden sert bir tartışma yaşanırken. Milletvekili Erol, “Bizim adayımız, bizim irademiz Kılıçdaroğlu. 6’lı masanın iradesi beni bağlamaz. Genel başkanımız hangi kararı verirse biz onu destekleriz” dedi. 
Bunun üzerine Ersan Şen “Halk isteseydi Kılıçdaroğlu çoktan adaydı. Kılıçdaroğlu’nun gözünde ateş, elinde kıvılcım yok ya” ifadeleriyle tepki gösterdi. 

Şen’in, Milletvekili Erol’un konuşmalarına sürekli müdahale etmesiyle tartışma alevlendi. 

Tartışmanın  alevlenmesi ile sinirlenen Elazığ Milletvekili Erol “Bir izin ver de anlatayım. Sana ne ya. Seni mutlu etmek için mi konuşuyoruz biz burada. Bir izin ver ya” dedi. 

Şen de “Sana mı soracağım ne zaman konuşacağımı. Konuşuyorum işte. Hadi Bakalım” yanıtını verdi.

Tartışma güzeldi. Ve Allah var o tartışmada Ersan Şen de formundaydı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktı, onu çok yaşlı ve derinliksiz olmakla itham etti. Buna karşı Erol da ciddi bir performans göstererek ekranların bıçkın tartışmacısı Ersan Şen’i susturdu.
Güzel bir tartışma rallisi oldu. Güzel bir savunma ve buna karşın güzel bir reddiye oldu.

Sadede gelirsek. Erol’un  temsilde güçlü özelliğini Haber Türk kanalında izleğimizde, geçtiğimiz gün aday adaylığını açıklayan Av. Cengiz Gülaç’ın konuşmasının satır aralarına sıkıştırdığı ve dikkat çektiği önemli bir ayrıntıyı hatırladık. 

Av. Gülaç da şehrin geçmişten bugüne yaşadığı eksiklerin giderilmesi amacıyla bu konuya dikkat çekiyor ve şehrin yüksek profilli vekillere ihtiyaç duyduğunu dile getiriyordu. 

CHP için bu şart, Gürsel Erol ile  oluşmuş durumda. Ancak Ak Parti’de  böyle bir imkân ve ihtimal var mı, ulusal kanallarda böylesine girift bir konuda tartışma duayeni Ersan Şen’in  karşısında tutunabilecek bir vekil profilimiz var mı bilmiyoruz. Varsa vardır. Ama yoksa 14 Mayıs seçimleri için listeye böyle bir özelliğe sahip bir ismin yer alması şehrimiz adına önemli bir kazanım olacaktır. Ak Parti liste oluştururken bu gerçeği de düşünsün isteriz.