'Güven' Geldi Haberi Yok

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni mevduat sistemi hakkında konuyla ilgili gözlerin çevrildiği muhalefet kanadından bir değerlendirme de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

'Güven' Geldi Haberi Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerine devam eden Kılıçdaroğlu, "Devlet birilerinin deneme alanı değildir. Onun kumar masasına süreceği imkân değildir. Hazine kumar masasına sürülemez. Hazinede olmayan bir para ile garanti verdiler. Dün yaptıkları buydu. Garibanın bankada dövizi olanı fonladığı bir düzeni getirdiler. Kurla TL arasında fark çıkarsa o fark hazineden ödenecek. Yani garibanın parasından ödenecek. Kime ödenecek? Bankada doları olana. Akıl var mantık var. Nasıl bunu yaparlar? Garibanın sırtından faizi teşvik ettiler.” dedi.

Yapılan karşı operasyonu bu cümlelerle değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun formülü ise şu: “İlk yapacağım iş güveni tesis edeceğim. Birinci yolu sorunu yaşayanla, sorunu çözenin yan yana gelmesidir. Bizim Cumhurbaşkanımız da orada hakem olacak."

Çizdiği karamsar tablodan sonra bir ana muhalefet partisi lideri ve aynı zamanda her zaman gururla ifade ettiği bir hesap uzmanı olarak kendisinden beklenen, sorundan kurtulmanın ekonomi kurallarına göre formülünü söylemesi ve bu yöntemi izah etmesiydi.

Ancak Kılıçdaroğlu, yapılanın yanlışlığını ifade ettikten sonra o muhteşem formülünü açıkladı: “Güveni tesisi edeceğim”

Ekonomide güven elbette önemli ve gereklidir. Ve siz ekonomiyi zor durumdan çıkarmak için halka bu güveni veriyorsanız ve anında tepki vererek dolar 18’lerden 12’lere düşüyorsa bunun adı güven değil de nedir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun gitmeyi hayal ettiği yoldan Erdoğan gitti ve hatta dönüyor. Atılan adım piyasaya güven vermiş ve olumlu tepkileri anında alınmışsa maksat hasıl olmuştur. Ve bu güvenle hem yatırım, hem üretim hem de ihracat büyük bir ivme kazanacaksa ki öyle görünüyor, Kılıçdaroğlu’na da nasıl yapacağını kendisinin dahi bilmediği “güven” söylemini günün beş vakti tekrar edip sihirli bir formül gibi lanse etmek düşer.

Kılıçdaroğlu ekonomiye güveni, içinde HDP’nin de olduğu kırk yamalı bohçadan oluşan bir hükümet ile vermeyi hayal ediyorsa, bunun hayali bile ülkeyi ekonomik güvensizliğe ve iflasa götürür bilgisi olsun. İşte o zaman asıl kaos ve ekonomik çöküntü yaşanır.