Gürsel Erol Skandal Sözleri Türkiye'ye Duyurmuştu: O Belediye Başkanına Soruşturma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce yaptığı skandal açıklamalarla tepki çeken Dem Parti Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak'ı sert bir dille eleştirmişti. Başkan Konak hakkında soruşturma başlatıldı.

Gürsel Erol Skandal Sözleri Türkiye'ye Duyurmuştu: O Belediye Başkanına Soruşturma

Milletvekili Gürsel Erol, “burası kürtlerin bölgesidir, kürdistanda zulüm var” diyen DEM Parti Tunceli Belediye Başkanı, o dönem başkan adayı olan Cevdet Konak’ı sert bir dille eleştirip, bu söylemleri vatana ihanet olarak değerlendirdiğinin altını çizmişti.

“TUNCELİ BİR KÜRDİSTAN ÜLKESİ DEĞİL BİR CUMHURİYET ŞEHRİDİR”

Milletvekili Erol konuya dair yaptığı açıklamada,

“Toplumun değerlerini, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik söylemler geliştirmesi gerekir. Ne yazık ki Tunceli DEM Partisi Belediye Başkan Adayı Cevdet Konak geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan hiç kimsenin ve hiçbir Tuncelilinin kabul etmeyeceği son derece aykırı bir açıklama yaptı. Bu açıklama aslında Cumhuriyet’e, görev yapmış olduğu partinin kurumsal kimliğine ve Tunceli’ye ihanettir. Tunceli’de yaşayan insanların inançlarına ve değerlerine ihanettir. Cevdet Konak, Tunceli’yi kastederek “burası Kürtlerin ülkesidir, burası işgal edilmiş kürdistanda zulüm var,” demişti. Halbuki Tunceli bir Kürdistan ülkesi değil bir Cumhuriyet şehridir. Tunceli’de hangi eve girerseniz girin, salonda sizi iki fotoğraf karşılar, birisi o toplumun inançlarından dolayı Hz. Ali’nin resmi, diğeri ise Cumhuriyet’e olan bağlılıklarından dolayı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün fotoğrafıdır. Bu ifadeleri asla kabul etmiyor ve bu durumu Cumhuriyet’e ihanet olarak değerlendiriyorum. Bir belediye başkanı adayının şimdiden bu söylemlerle, toplumda bölücü bir ifade kullanarak Cumhuriyet’e ihanet etmesini asla kabul etmiyorum.” Demişti.

“TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI”

Seçim çalışmaları döneminde ve daha sonrasında bu ve benzeri konuşmalar yaptığı belirlenen Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak’a “terör propagandası yaptığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ve ifadeye çağırıldığı duyuruldu.