Gürsel Erol: 'Elazığ'ın kalkınması ilçelerle birlikte mümkün'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilçelerin uzun yıllardır hak ettiği yatırımları alamadığını belirterek, kalkınmanın ancak bütüncül ve planlı bir yaklaşımla sağlanabileceğini söyledi.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürsel Erol, Elazığ’ın kalkınmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede ilçelerin ihmal edildiğine dikkat çekti. Erol, bu durumun artık göz ardı edilemeyecek bir gerçek olduğunu belirterek, konunun siyasi tartışmaların ötesinde Elazığ’ın geleceğini doğrudan ilgilendirdiğini ifade etti.

Sadece şehir merkezine odaklanan anlayışın sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Erol, “Elazığ’ı merkezinden ilçelerine kadar birlikte kalkındırmadığınız sürece gerçek anlamda bir gelişmişlikten söz edemezsiniz” dedi.

İlçelerin potansiyelinin bilimsel verilerle sahada belirlenmesi gerektiğini kaydeden Erol, her ilçe için ayrı bir kalkınma vizyonu oluşturulmasının önemine değindi. Tarım, turizm ve sanayi alanlarında ilçelerin kendi kimlikleriyle öne çıkarılması gerektiğini belirten Erol, “Her yere aynı projeyi uygulayarak kalkınma sağlanamaz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında uygulama sürecine de dikkat çeken Erol, hazırlanan planların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek tüm paydaşların ortak hareket etmesi çağrısında bulundu. Kalkınmanın parça parça değil, bütüncül bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Erol, ilçelerin kendi potansiyelleriyle ayağa kalkmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, bu süreci siyaset üstü bir mesele olarak gördüklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdüreceklerini dile getirdi.