Gürsel Erol'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Kübra Kabukçu/CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Elazığ Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret eden Gürsel Erol'a, CHP Elazığ İl Başkanı Av. Çoşkun Çağlar Duran eşlik etti.

Gürsel Erol'dan Hakimiyet'e Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ’IN POTANSİYELİ VAR
Gürsel Erol yaptığı açıklamada, “Kalkınma da öncelikli pilot il Elazığ olacak.Bu ne demek kalkınmasını tamamlamamış il. Potansiyeli var ama planlama hatasından kaynaklı kamu yatırımlarının doğru kullanılmamasından kaynaklı sorunlar daha da büyümüş. Ben her zaman söylüyorum,Elazığ’ın ovaları var ama ovalar ile suyu buluşturamamışız, tarım kenti yapamamamışız. Üniversitemiz ülkemizin en eski üniversitesi ama şehrimizi bir üniversite kenti yapamamışız.” dedi.

Gürsel Erol'dan Hakimiyet'e Ziyaret

DÜNYA ÇAPINDA REZERV ALANIMIZ VAR 
Elazığ’ın madencilikte önemli bir konumda olduğunu ifade eden Gürsel Erol,“Organize Sanayi Bölgemiz var, geçen gün gezdik. İnanılmaz yatırım ve fabrikalar var ama sanayi kenti yapamamışız. Turizm potansiyeli olan bölgelerimiz var.İşte Harput gibi, Sivrice gibi ve Palu gibi.Ama Elazığ’ı turizm kenti de yapamamışız. Elazığ’ın madencilikte dünya çapında bir rezerv alanı var. Elazığ’ın vişne mermeri mesela. Sadece Elazığ’da çıkıyor. Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda kamuoyunu meşgul eden Maden bölgesinde bakır işletmeleri, krom işletmeleri aynı saha içerisinde çinko,kurşun ve altın gibi maden yataklarının olması önemli bir potansiyel.” dedi.

KAPINIZIN ÖNÜNDE 30 MİLYAR DOLAR VAR 
Elazığ’ın Maden ilçesinde çıkan maden rezervinin önemli olduğunu ifade eden Gürsel Erol,”Yalnızca Maden ilçemizdeki yeni ihalesi tamamlanan ve mahkemenin durdurduğu rezervin 30 milyar dolar olduğu konuşuluyor. Yani düşünün Sayın Cumhurbaşkanı bu ekonomik krizi aşmak için ve on milyar dolar para bulmak için Sudan’a, Katar’a ve dünyanın bir çok ülkesine gidiyor. Anlaşmalar ve sözleşmeler  yapılıyor. Sizin kapınızın önünde 30 milyar dolar rezerv alanınız var devlet adına işletmek yerine ihale ediyorsunuz ve birileri peşkeş çekerek kendi ekonomik getirileri olarak kullanıyor.”dedi.

Gürsel Erol'dan Hakimiyet'e Ziyaret

PARA ELAZIĞ’DAN KAZANILIYOR AMA İLİMİZE KATKI YOK
Gürsel Erol, “Geçmişte Madencilik ile ilgili iki tane örnek vereceğimiz yer var. Birincisi Ferrokrom,ikincisi Maden’deki Maden Bakır İşletmesi. Ferrokrom şuanda Elazığ ihracatının en fazla üretim yeridir.Adam geldi burayı aldı. Yatırım yapmadan mevcut tesisleri çalıştırdı, yani devletin çalıştırdığı dönemde ve bir çok insanın çalıştığı işletme özelleşti ve birileri geldi aldı. Şuanda Samsunspor’un başkanı Elazığspor’a bir lira yardım etmiyor. Para Elazığ’dan kazanılıyor ama ilimize katkısı yok.” dedi.

DEVLET ELAZIĞ’A İNANILMAZ KAYNAK GÖNDERDİ
Devletin deprem sonrası Elazığ’a inanılmaz kaynak gönderdiğini ifade eden Gürsel Erol, ”Biz iktidar olduğumuzda şehrin potansiyellerini hem ilimiz ekonomisine hem de ülkenin ekonomisine kazandıracağız. İşsizliği yerel anlamda çözeceğiz.İşte şehrin bu dinamiklerini harekete geçireceğiz. Mesela çok devasa şeyler değil. Siyasi irade,bürokratik irade ve Sivil Toplum Kuruluşlarının iradesini kullanarak ortak akıl oluşturacağız. Mesela ilimizde bir deprem yaşandı. Bunu her yerde söylüyorum, devlet Elazığ’a inanılmaz kaynak gönderdi. Allah devletten razı olsun. Ama siyasi ve yerel dinamikler sürecin içinde olmadığı için kaynaklar doğru kullanılmadı ve her tepenin başına bir mahalle yapıldı. Bu mahalleler sadece barınma alanı olarak yapıldı.Aslında bu tür alanlar yaşam alanı olarak planlanmalı.” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN ELAZIĞ’A ÖZEL BİR İLGİSİ VAR
Gürsel Erol, “Genel Başkanımızın Elazığ’a özel bir ilgisi var.Elazığ Ticaret Lisesi’ni birincilik ile bitirmiş.Hayatının en güzel yılları burada geçmiş ve bir başarı hikayesi yazmış. Ben bu düşünceyi genel başkanımıza anlattığımda Elazığ’ın bu iş için uygun olduğunu söyledi ve kendisi gelmesi ekonomi masasını Elazığ’a gönderdi.Ekonomi masasında bulunan arkadaşlar hepsi alanlarında uzman kişilerdir. Mesela Faik Bey’in aklına bir şey geldi.Dedi ki kriz dönemlerinde ve ön görülmeyen durumlarda devlet esnafın ve vatandaşın borçlarını genelde yapılandırır dedi.Ama şimdi burada depremden dolayı vatandaş konut almış,borçlanmış ve ardından pandemi yaşanmış, bununla ilgili imar affı gelmiş ama konutların borçları ile ilgili yapılandırma gelmemiş. Hani 2 yıl ödemesiz 20 yıl var. Pandemiden burada etkilendi. Mesela 2 yıllık geri ödemeyi 5 yıla çıkarma teklifini getirdi. Bu bizim aklımıza hiç gelmemişti.Devlet aklı ile düşünmek önemli.” dedi.

KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİ AÇILACAK 
Gürsel Erol, “Aslında Elazığ’ın sorunları çözülmeyecek sorun değil.Bir numara da Elazığ’ın büyükşehir yapılması var. Kapatılan belde belediyelerin açılması var. Diğer taraftan Elazığ’ın en önemli sorunlarından biri sulama sorunu. Bu sulama sorunları gündemimize birinci derece gelecek. Pertek köprüsünün yapılması var. Elazığ’daki kamu yatırımlarına bakın yüzde sekseni kamu binaları ve yol yapımıdır. Yani üretime dayalı bütçe ayrılmamış.Mesela sulama projelerine bütçe ayırmamışsın,DSİ Müdürlüğünün binası Genel Müdürlük düzeyinde bir binası var. Senin görevin bina ve lojman yapmak değil. Senin görevin sulama sorunu ile ilgili vatandaşın talebini çözmek.” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ’Nİ BÖLGE ÜNİVERSİTE HASTANESİ YAPACAĞIZ 
Elazığ’da iktidara geldiklerinde  hayata geçirecekleri projeleri açıklayan Gürsel Erol, “DSİ Bölge Müdürlüğünden itibaren Çayda Çıra’ya kadar olan bütün kamu binalarını üniversiteye vereceğiz. Mesela  Müzemiz yok. Gelelim Şehir Hastanesi teknik ve donanım olarak iyi bir hastane. Ama işletme mantığı ile çalıştırıldığı için devlete çok fazla yükü var. Şehir Hastanesi’ni üniversiteye vereceğiz.Bölge Üniversite Hastanesi yapacağız. Üniversite Hastanesi’de devlet hastanesi olacak. Çimento Fabrikası mutlaka şehir dışına taşınacak.”dedi.

TÜRKİYE’DE MÜZESİ OLMAYAN TEK İL ELAZIĞ
Gürsel Erol, “4 bin yıllık tarihi bir kentin bir tane müzesi olmaz mı?  Türkiye’de müzesi olmayan tek il Elazığ. Bakan ve bakan yardımcıları ile görüştüm. Yeni bir yer arayışı var. Dedim ki yeni yer aramayın, 8. Kolordu Komutanlığının orda tarihi bir kışla binası var. Orayı müzeye çevirin. Genel Başkanımız Elazığ’a gelecek. Kimle gelecek, 132 milletvekili ile gelecek. “ dedi.