Gürgözeler: 'Siyaset, Elazığ'a Sahip Çıkmamış'

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürgözeler, vatandaş odaklı bir siyaset benimseyeceklerini söyledi.

Gürgözeler: 'Siyaset, Elazığ'a Sahip Çıkmamış'

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığına atanan Servet Gürgözeler, teşkilat çalışmalarını tamamlamasının ardından saha ziyaretlerine başladı.

 Bu kapsamda Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Servet Gürgözeler, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile gündem üzerine istişarelerde bulundu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Enes YILAR’ın gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Gürgözeler, İYİ Parti Elazığ teşkilatlarının siyasi çalışmalarında izleyeceği yol hakkında ipuçları verdi. İşte o açıklamadan öne çıkan başlıklar…

Haber

“MASA BAŞINDA SİYASET OLMAZ”
Teşkilatlarını oluşturmayı tamamladıklarını aktaran İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, saha odaklı bir siyaset anlayışı taşıyacaklarını belirterek şunları kaydetti: “Yönetimimizi oluşturduktan sonra biz de kendimize bir yol haritası belirlemiştik. Amacımız yönetimi oluşturup sahaya inmekti çünkü biz siyasetle uğraşıyoruz ve masa başında siyaset olmuyor. Sokağa ineceksiniz, mahalleye ineceksiniz, köye gideceksiniz, beldeye gideceksiniz, ilçeye gideceksiniz. İnsanların elini sıkmazsanız, insanlarla göz göze gelmezseniz siyaset yapamazsınız. Biz yol haritası belirlerken tüm bunları göz önünde bulundurarak yaptık. Sahaya yeni inmeye başladık, henüz daha işlerimizi tam anlamıyla tamamlamış değiliz.”

SEÇİME YÖNELİK SİYASET
Seçime dönük, halk odaklı bir siyaset anlayışı benimseyeceklerini belirten Başkan Gürgözeler, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bundan sonraki süreçte sahada olmaya devam edeceğiz, biz daha başlamadık. Masada oturmayı hiç arzu etmiyoruz. İnsanların dertlerini dinleyeceğiz, onların dertleriyle dertleneceğiz. Aynı zamanda çalışma gruplarımızı oluşturacağız, bunu yaparken de tamamen yapılacak olan seçime yönelik olacak. Onun dışında da biz siyaseti Elazığ’da yapıyoruz, Elazığ insanı ıstıraplı, sıkıntılı, en azından onları dinlersek gücümüz yettiğince onlara bir faydamız olursa tabi ki kendimizi mutlu hissederiz.” 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ TESİS EDECEĞİZ”
İYİ Parti’nin ülke genelinde her geçen gün oyunu artırdığını, bu durumu Elazığ’a da yansıtacaklarını ve birleştirici bir siyaset tarzı benimseyeceklerini kaydeden Başkan Servet Gürgözeler, şunları söyledi: “İyi Parti ülke genelinde bir yükselme trendi içinde. Özellikle Ege, Akdeniz, Orta Anadolu, Batı Anadolu gibi yerlerde ve buna doğuyu da katmak lazım, İyi Parti’nin ciddi bir yükselişi var. Sebebi ise ülkede geçen zaman içerisinde siyasetçiler maalesef insanları ötekileştirmeyle siyaset yapmışlardır. Kişileri eleştirerek, kişiler üzerinden siyaset yapılmıştır. Böyle siyaset olmaz. Siyasetçinin birinci görevi birliği, beraberliği tesis emektir. Önce birliği beraberliği tesis edeceksiniz daha sonra kendi programınız çerçevesinde neler yapacağınızı insanlara anlatacaksınız, onlar da teveccüh gösterip size oy verirlerse iktidara taşınacaksınız, orada da ülkenize faydalı olacak, icraatlarınızı ve faaliyetleriniz olacak.”

Haber

“ELAZIĞ, MAĞDUR VE  YARALI”
Deprem ve pandeminin Elazığ’ı çok fazla etkilediğini, oluşan yaraları sarmak için Elazığ’a sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Gürgözeler: “Elazığ çok mutsuz gördüğüm kadarıyla. Şehri etkileyen bir pandemi var ve Elazığ’da büyük bir deprem yaşandı. Onlardan dolayı da Elazığ halkı çok etkilendi. Elazığ çok yaralı Elazığ’a sahip çıkmak gerekir.Elazığ’a hizmet etmek lazım” diye konuştu.

“ELEŞTİRİLER DOĞAL”
İYİ Parti İl Başkanlığına atandığı süreçte MHP tarafından yapılan eleştiriler konusundaki soruyu yanıtlayan Başkan Gürgözeler, şunları söyledi: “Bu eleştirileri gayet doğal karşılıyorum. Biz uzun yıllar orada çalıştık, hizmet ettik. Aslında ayrı bir yere gitmedik. Şu anda İYİ Parti’yi oluşturan insanlar, dün orada beraber olduğumuz insanlardı. Bizim orada uzun yıllar bir hizmetimiz oldu, ondan dolayı tabi ki eleştiriler oldu ve ben bu durumu doğal karşıladım. Hiçbir zaman zarar vermek, sıkıntıya sokmak gibi tavır ve davranış içinde olmadım, öyle bir şeyi kendime yakıştıramam.” 

“ODAĞIMIZA TÜM ELAZIĞ’I ALDIK”
Tüm Elazığ’ı kapsayacak bir siyaset anlayışı benimsediklerini belirten İYİ Parti İl Başkanı Gürgözeler, şunları söyledi: “Biz hiç kimsenin hangi partiyle ilgilendiğine bakmadık. Bizim kırmızı çizgimiz var bu da vatanseverliğimizdir. Ben idealleri olan bir ülkücüyüm. Particilik ayrı, bu ayrı. Bu nedenle tüm Elazığ’ı kapsayacak bir odak noktası belirledik. Şu ana kadar Elazığlılar çok mağduriyet yaşamış. Birçok hemşerimiz depremde rahmetli oldu. Depremden sonra ne oldu? Elazığ’ın yarısından fazlası hasarlı. Demek ki beş saniye daha deprem devam etse, Elazığ yerle bir olacaktı. Rabbim esirgemiş.”

Haber

“ELAZIĞ’I RANT ALANINA ÇEVİRMİŞLER”
Elazığ’ın büyük bir deprem ve pandemi yaşadığını dile getiren Başkan Gürgözeler,  “Depremde il dışındaydım. Geldim gördüm ki siyaset Elazığ’a sahip çıkmamış. Hatta üzülerek söylüyorum maalesef Elazığ’ı rant alanına çevirmişler. Bu depremlerden sonra Elazığ insanı çok zarar görmüş, zenginlerimiz Elazığ’dan göç etmiş. Burada fakir bir nüfus oluşmuş. Beklerdim birileri ön ayak olsun, bu ekonomik durumlara yönelsinler, tarım, turizm, sanayi Elazığ’da gelişsin. Bunlar tabi ki Elazığ’da var ama neden daha fazla olmasın? Verimli topraklarımız var bizim. Geçmiş yıllarda bizim ovalarımızda tarım yapan aileler zengindi, çocukları başka işlerde çalışmazdı ama şimdi öyle değil.”

Haber

“TARIMI KENDİ ELİMİZLE YOK ETTİK”
Uzun yıllardır Elazığ’ın kanayan yarası haline gelen sulama sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Gürgözeler, şunları söyledi: “Tarımı kendi ellerimizle yok ettik. Elazığ’ın her yeri su ile çevrili ama biz istifade edemiyoruz. En son Uluova’nın sulanması vardı ama o da gitti. Şu anda sahipsiz bir şekilde duruyor. 2007’de çalışmalar yaptılar, 15 yıldır hiçbir çalışma yapılmamış. Her sene bir ödenek ayrılıyor. Göstermelik rakamlar yazılıyor, yazık değil mi? Kuzova üzüm deposudur. Oraya ne ekerseniz para kazanırsınız. Biz orayı da değerlendiremedik. Benim adım atmadığım köy kalmadı ama o yıldan bu yıla değişen hiçbir şey yok. Bu ovalara su bağlamayı rabbim İYİ Parti’ye nasip edecek. Hiç peşini bırakmayacağız. Yeter ki hemşerilerimiz bize destek olsunlar.”