Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu

Gerçekleştirdiği projelerle şehre değer ve vizyon katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, projelerini birer birer hayata geçiriyor.

Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Şerifoğulları’nın 11 ana başlıkta 100 projesi arasında yer alan “Güneykent Sosyalhane” projesi hizmete sunuldu.

Kadın, çocuk ve gençlere sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda destekleyici eğitimlerin verileceği ‘Güneykent Sosyalhane’  Güney Çevre Yolu Yemişlik Mevkii’nde 900 metrekarelik zemin üzerinde 650 metrekare yapı alanına inşa edildi.

Sosyalhane bünyesinde; kütüphane, kafeterya, çok amaçlı salon, ofis ve atölyelerin yer alacağı yeni Sosyalhane’de; çocukların yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik alanlarındaki kabiliyetlerini artırmak ve buna yönelik altyapı ve hizmet modellerini geliştirmek için bir de Robotik Kodlama Atölyeleri yer alıyor.

NAZİF BİLGİNOĞLU: “SOSYALHANE, ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Güneykent Mahallesi’nde hizmete sunulan Sosyalhane’nin önemli bir proje olduğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ımızın daha yaşanabilir bir şehir olması için vizyon projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Değerli Başkanımızın adaylığı döneminde açıkladığı 11 ana başlıkta 100 proje’nin %70’lik bir bölümü tamamlanmış ve bir çok projemizin de yapım süreci devam etmektedir. Bu süreç içerisinde altyapıdan üst yapıya, sosyal faaliyetlerden kültür sanata, çevresel faaliyetlerden sportif çalışmalara bir çok proje hayata geçmiştir. Bu doğrultuda en önemli projeler arasında yer alan ve Başkanımızın ‘‘Siyasi hayatıma mal olsa da Elazığ’ın altyapı sorununu çözeceğiz’ dediği altyapı projemizde start almıştır. Bunun yanı sıra vizyon projeler arasında yer alan ve yapımı devam eden Kent Meydanları, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor projesi, yapımı tamamlanan Mini Terminal, Cam Seyir Terası, Kent-Köy, Fuar ve Kongre Merkezi, yaşam alanları gibi bir çok projemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yine Belediye Başkanımızın özellikle hassasiyetle üstünde durduğu ve Güneykent Mahallesi TOKİ 2. Kısımda inşa ettiğimiz Sosyalhane projemizde hizmete sunulmuştur. 650 metrekare yapı alanına sahip ve içerisinde bir çok branşta eğitimlerin yer aldığı Sosyalhane, gençlerimizin ileri ki süreçte istihdam edilmelerine olanak sağlayacak önemli bir projedir. Farkındalık yaratan bu projemiz bölgede de ilklerden olan bir projedir. Sosyalhanemiz, Güneykent mahallemizin bütününe hizmet verecek önemli bir projedir. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

ZÜLFÜ GENÇ: “SOSYALHANE, BU BÖLGEYE BÜYÜK BİR HİZMET VERECEK”

Fırat Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç ise Elazığ Belediyemizin organize ettiği ve yürütücülüğünü yapmış olduğu Sosyalhane projesine Fırat Üniversitesi olarak destek vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gerçekten uluslararası standartlarda hazırlanmış bir sosyal hizmet. Sosyalhane de annelerin faydalanabildiği ve üretebilecekleri bir ortam sağlandı. Bunun yanında özellikle bu bölgede yaşayan çocuklara üst düzey eğitimler vermeyi planlıyoruz. 20. Yüzyıl becerilerini kazandırmak üzere robotik kodlama ve üretme kültürünü yerleştirmek adına bu projenin son derece önemli olduğunu ve Sosyalhane’nin bu bölgeye büyük bir hizmet vereceğini düşünüyorum.  Bu projeyi hayata geçiren değerli Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.
 

Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu
Güneykent Sosyalhane Hizmete Sunuldu