Gündoğan: Sivrice'ye Yoğun İlgi Var

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Hazar Gölündeki çevre kirliliğinin insan eliyle meydana geldiğini ve sahiller de büfe kiralama projesi ile bu kirliliğin önüne geçeceklerini, Hazar Gölünün temiz olduğunu ve 1994 yılında alınan sit komisyon kararı ile Hazar Gölünün kullanıma adeta kapatıldığını ve bu kararların değişmesi için mücadele ettiklerini ifade etti.

Gündoğan: Sivrice'ye Yoğun İlgi Var

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Elazığ Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. 

KONUTLARIN YAPIMI SÜRÜYOR 

Deprem sonrası  başlanılan TOKİ konutlarının yapımının devam ettiğini ifade eden Başkan Gündoğan, “Büyük ihtimalle Şubat ya da Mart gibi teslimleri yapılır. Onun haricinde de 130 tane konut var. Onlar da Aralık ayında teslim edilir. Ağır hasarlılar için yapılan konutlar var. İlçemizin girişinde eski cezaevi lojmanlarının yan tarafında. Onlar da Aralık ayında teslim edilir büyük ihtimalle.” dedi.

DİĞER YILLARA GÖRE ZİYARETÇİ SAYIMIZ FAZLAYDI 

Hazar Gölü’nün yaz sezonunda yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Başkan Gündoğan, “Hazar Gölünde her zaman ki yaz sezonu yoğun geçti. Özellikle günü birlikçiler ve yazlıkçıların yoğun ilgisi oldu. Bu yıl sıcaklıkları fazla yaşadık o yüzden yoğunluk oldu. Kışın Hazar Baba kayak Merkezi’nden dolayı yine bir yoğunluk olabilir. Diğer yıllara göre ziyaretçi sayımız biraz daha fazlaydı.” diye konuştu.

Gündoğan: Sivrice'ye Yoğun İlgi Var

NE KADAR TEMİZLESEK DE DUYARSIZ İNSANLARIMIZ KİRLETMEYE DEVAM EDİYOR

Çevre kirliliğinin özellikle günübirlikçiler tarafından meydana geldiğini ifade eden Başkan Gündoğan, “Çevre kirliliği çok gündeme geliyor. Gölümüzdeki çevre kirliliği özellikle günübirlikçilerin bıraktığı kirliliktir. Belediye olarak biz sürekli buraları temizliyoruz. Bu alan yaklaşık 42 kilometrelik alan. Burayı bir gün temizliyorsun diğer gün gidiyorsun yine kirlilik var. İnsanların biraz daha hassas olması gerekiyor. Özel İdare de temizliyor ama ne kadar temizlersen temizle bazı insanlar kirlettikten sonra başa çıkmak oldukça zor.” diye ifade etti. 

“SAHİLLERDE BÜFE İHALESİ İLE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ” 

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için sahillerde büfe projesi yaptıklarını ifade eden Başkan Gündoğan, “Bu nedenle benim sahillerde büfe projem var. 16 tane büfenin 12 tanesini kiraya verdik. 3-4 tane kaldı. Onları da kiraya verirsek özellikle insanların yoğun olarak kullandığı yerlerde birer tane büfe kuruyoruz ve büfenin belirli alanını da hem peyzajını hem de çevresini o özel işletmeye veriyoruz. Onlar da hem temizliğini yapacak hem istihdam hem de kendine o büfe ile maddi bir gelir sağlayacak. Bu şekilde ilçemize bir ekonomik katkı sağlayacağız hem de gölümüzün  çevresini kontrol altına alacağız.” dedi. 

Gündoğan: Sivrice'ye Yoğun İlgi Var

“HAZAR GÖLÜNÜN SUYU TEMİZ” 

Başkan Gündoğan, “Büfe ihalelerini ancak Milli Emlak’tan kiralayarak yapabiliyoruz. Kendimiz yapamıyoruz. Sahilin tasarrufu Milli Emlak’a ait. Bunun için mücadele ediyoruz. Su kirliliğimiz yok. Gölün suyu temiz. Sağlık Bakanlığının verilere bakıldığında anlaşılıyor. Her 15 günde bir sağlık Bakanlığı gölden numuneler alıyor ve kendi sitesinde de yayınlıyor. Kesinlikle söylüyorum Hazar Gölünde su kirliliği yok. Birçoğu mükemmel ve birçoğu çok iyi görünür. Bazı paylaşımlar da suyun kirli olduğu söyleniyor. Bu paylaşımları iyi niyetli görmüyorum.” dedi.

SİT KOMİSYON KARARLARININ DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ 

Sit komisyon kararlarının değişmesi için mücadele ettiklerini ve kararların değişmesi halinde göldeki birçok alanın turizme açılabileceğini ifade eden Başkan Gündoğan, “Göl çevresi için 1994 yılında alınan sit kararları var. O alınan sit  kararları ile birlikte nerdeyse göl kullanıma kapatılmış. Şimdi buna bizim bir itirazımız oldu. 3- 4 yıldır takip ediyoruz. O sit komisyon kararlarını değiştirebilirsek göldeki uygun alanları hem turizme hem de gerekli yerleri yerleşime açtığımız zaman Sivrice için önemli bir atılım olacak.” dedi.

HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI’NIN SİVRİCE’MİZİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILARI OLDU

Bu yıl 26.sı yapılan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın ilçe ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Sivrice Belediye  Başkanı Turgay Gündoğan; “Büyük Hazar’dan Küçük Hazar’a Türk dünyası ile ülkemizin saygın şairlerini Sivrice’de ağırlamamız ve etkinliğin  belediyemizin sahilde bulunan Kültür ve Kongre Merkezinde yapılması ilçemizin tanıtımına büyük katkılar sunuyor. Ülkemizin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan Hazar Şiir Akşamları’na yıllardan beri ev sahipliği yapmak Sivrice açısından önemli bir ayrıcalık ve gurur kaynağımızdır” dedi.