Gündoğan: 'Acılarımız Dinmedi'

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gündoğan yaptığı açıklamada,24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin acılarının halen içimizde olduğunu ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti. 

Gündoğan: 'Acılarımız Dinmedi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/ Başkan Gündoğan yaptığı açıklamada,24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin acılarının halen içimizde olduğunu ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilediğini ifade etti. Başkan Gündoğan sözlerine şöyle devam etti: “Her 24 Ocak tarihinde ister istemez o günü tekrar hatırlıyoruz. Yaşadığımız acılar tekrar gözümüzün önünde canlanıyor. Allah böyle afetleri ülkemizin hiçbir yerinde yaşatmasın. Ancak bildiğiniz gibi Sivrice fay hattının üstünde olan bir ilçemiz. Geçenlerde yine bir 4.9 şiddetinde bir deprem yaşadık. Netice olarak fay hattının üzerinde bir deprem bölgesindeyiz.”dedi.


GÜNDOĞAN:“ İLÇEMİZ DE BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM YAŞANDI” 
Deprem sonrası Sivrice de çeşitli önlemlerin alındığını ifade eden Başkan Gündoğan, “Ülkemiz de bir deprem bölgesi. Bu tür depremleri sık sık yaşıyoruz. 24 Ocak depreminden sonra ilçemiz de devletimiz tarafından çeşitli önlemler alındı. İlçemiz de bir kentsel dönüşüm yaşandı. Yani yapıların yenilenmesi açısında yapıldı. Çünkü depremde insanları mağdur eden ve can kaybı yaşatan yapılardır. Sivrice de eski bir ilçe. Deprem yönetmeliğine göre yapılmayan yapılar ve konutlar. Bu konutların değişmesi lazımdı. 1.etap bitti.” dedi.


305 KONUT VE 80 İŞ YERİ HİZMETE GEÇTİ
Başkan Gündoğan,“305 konut ve 80 iş yeri hizmete geçti. Vatandaşlarımız yerleşti. Ancak bu sadece 1.etaptı. 2.etap da ise 400 konut ve 24 iş yeri ile birlikte 31 Ocak tarihinde ihalesi yapılacak. Kentsel dönüşüm alanları içerisinde. Diğer taraftan AFAD konutları da yenilecek. Deprem sıkıntıları halen ilçemizde devam ediyor. İnşallah kısa süre de de çözülecek.” diye ifade etti. 


2.ETABIN YIKIMINA YENİ BAŞLADIK
Başkan Gündoğan,“2.etabın yıkımına yeni başladık. İhalesi de 31 Ocak tarihinde yapılacak. Oradaki vatandaşlar evlerini boşaltmışlar. Kiraya çıkmışlar ya da Elazığ’a gitmişler. Sıkıntı yaşıyorlar. Ama olması gereken de bu. Sonuçta bura da bir yapılanma yapılıyorsa bunun bir cefası olacak. Yapılar bittiğinde ise vatandaşlarımız uzun yıllar bunun sefasını sürecek. Daha sağlam ve daha güvenilir konutlarda oturacaklar.” dedi.


TURİZM KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ VAR 
Sivrice ilçesinde turizm konusunda sıkıntılar yaşandığını ve çözümü için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Gündoğan, “Sivrice ilçesi bana göre en kıymetli ve sürdürülebilir turizm merkezidir. Özellikle Hazar Gölü bölgede önemli bir turizm merkezidir. Ancak turizm açısında ciddi eksikliklerimiz var. Kısa bir süre içerisinde giderilmesi gerekiyor. Bir sorunlar var. Özellikle Hazar Gölü kıyısındaki yerleşime açık olması gereken alanların yerleşime açılması konusunda ciddi bir çabamız var. Bu sıralar bu konuya ciddi bir mesai harcıyorum.” dedi.


UYGUN ALANLARIN YAPILANMAYA AÇILMASI GEREKİYOR 
Başkan Gündoğan, “Ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz var. Uygun alanların yapılanmaya açılması için uğraşımız var. Hazar Gölü’nün etrafı  gereksiz kapatılırsa oraya turizm alanları yapılması mümkün olmaz.  Sivrice’mizin en büyük sıkıntılarından birisi budur. 1994 yılında kararlar alınmış ve belli alanlar kapatılmış. İmar çalışması da yapılmamış. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz.” diye ifade etti. 

NERDE SORUN YAŞADIĞIMIZI İNSANLARIN BİLMESİ GEREKİYOR
Turizm konusunda yaşanan sorunların neler olduğunu insanlarımızın bilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gündoğan, “Kısacası Hazar Gölü’nün çevresinde korunması için bir yapıda yok. Bunu aşarak ancak turizme açabiliriz. Nerde sorun yaşadığımızı insanların bilmesi gerekiyor. Biz yine de ilçemizin turizm konusunda kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sorunları aşacağımızı düşünüyorum.” dedi.