Gündem, Mevlüde Teyze

Kapalıçarşı'da esnaf ziyareti yapan CHP ekonomi masası heyetine 'Siz Türkiye'ye bakın, dışarıya bakmayın' diyerek tepki gösteren Mevlüde Teyze, ülke gündeminde birinci sıraya oturdu. CHP Milletvekili Erol'un hastanede ziyaret ettiği Mevlüde Teyzeyi, Ak Parti Eski Milletvekili Ejder Açıkkapı ve İş İnsanı Veysel Demirci de ziyaret ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Kayseri'deki konuşmasında Mevlüde Teyzenin yürekli çıkışından söz etti ardından da bizzat telefonla arayarak hem eşine geçmiş olsun dileklerini iletti hem de tebrik etti.

Gündem, Mevlüde Teyze
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığında ve 10 CHP milletvekilinin katılımıyla Elazığ’a gelen CHP Ekonomi Masası’nın Elazığ’daki Kapalı Çarşı ziyareti esnasında heyet ile yaşadığı ‘ekonomi’ diyaloğu ile gündeme gelen 74 yaşındaki Elazığlı Mevlüde Benderlioğlu’nu, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ziyaret etti. 

KAPALIÇARŞI KARŞILAŞMASI
CHP Ekonomi Masası heyeti, Elazığ’da ekonomi ve iş dünyası ile bir dizi toplantıya katıldıktan sonra vatandaş ve esnaf ile buluşmak amacıyla ziyaretler de düzenlemiş, bu ziyaretler kapsamında Elazığ’daki tarihi kapalı çarşıya bir ziyarette bulunması esnasında 74 yaşındaki Mevlüde Benderlioğlu ile karşılaşmıştı.

Gündem, Mevlüde Teyze

“NİYE ORTAYA DÜŞMÜŞSÜNÜZ”
CHP heyetine ekonomi konusunda görüşlerini açıklayan Mevlüde Teyze şu ifadeleri kullanmıştı: “Ben zamanında hastanede yattığımda ilaç bulamıyordum.  Şimdi benim eşim hastanede yatıyor aynı 5 yıldızlı otel gibi. Yemeği, bakımı her şeyi… Niye ortaya düşmüşsünüz? Hiçbir şey pahalı değil. Herkes alıp zıkkımlanıyor. Herkes alıp yiyor. Biz emekliyiz. Allah’a şükür paramı bile arttırıyorum. Bu zamları zenginler yapıyor. Hep fabrikatörler, market açanlar onlar yapıyor. Tayyip Erdoğan mı yapıyor? Herkes Tayyip Erdoğan yapıyor diyor. Sen olsan ayağına sıkar mısın? Bir zaman biz sigorta hastanelerinde birbirimizin saçını yoluyorduk ilaç kuyruğunda. Siz Türkiye’ye bakın. Dışarıya bakmayın.”

MİLLETVEKİLİ EROL, MEVLÜDE TEYZEYİ ZİYARET ETTİ
 Sözleriyle ülke gündemine oturan Mevlüde Teyze ve eşine  ilk ziyareti yapan, tepki gösterdiği CHP’liler oldu. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, kaldıkları hastanede ziyaret etti.  

“SAYENİZDE”
Ziyaret esnasında Mevlüde Teyze’ye “Sen gerçekten meşhur oldun’” diyen Milletvekili Erol’u gülümseyerek karşılayan Mevlüde Teyze, “Sayenizde” yanıtını verdi. 

Gündem, Mevlüde Teyze

EROL: “TEYZEMİZİN  AÇIKLAMALARINDA SORUN YOK”
Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Erol, “Teyzemizin Maşallahı var. Bu açıklamalarda hiçbir sorun yok çünkü bize göre vatandaşın söylediği her zaman doğrudur. Ben Mevlüde Teyzemizi kutlamaya geldim. AK Parti Milletvekilimiz Zülfü Bey, 98 bin TL maaş ile geçinemiyorken, teyzemiz emekli maaşı ile geçiniyor. Biz insanların düşüncelerine önem veriyoruz. Bizim gibi düşünmese de bu ülkenin her yurttaşının kendine göre düşüncesi olacak ve herkes kendi düşüncesini, hoşumuza gitse de gitmese de özgürce ifade edecek. Teyzemiz orada CHP Milletvekillerine Sayın Cumhurbaşkanı’nı methetti ve CHP politikalarını eleştirdi. Bu onun en doğal hakkıdır. Ben teyzemizi kutluyorum çünkü sonuçta bu ülkede herkes düşünlerini korkmadan, özgürce ve cesurca ifade edebilmeli. Teyzemize bunun için teşekkür ederiz” dedi. 

MEVLÜDE TEYZE ERDOĞAN’IN DA GÜNDEMİNDE
CHP heyetine tepki gösteren Elazığlı Mevlüde Teyze, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki konuşmasında muhalefete, Elazığ’da CHP heyetine tepki göstererek gündeme gelen 74 yaşındaki Mevlüde Benderlioğlu'nun sözleriyle yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri Toplu Açılış Töreninde Elazığlı Mevlüde Teyzeyi gündemine aldı. İçimizdeki gafillere sesleniyorum diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye Mevlüde Teyzenin sözlerini hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından, Elazığ’da CHP’li heyete tepki gösteren Mevlüde Benderlioğlu’nun, gerekli yanıtı verdiğini dile getirerek; “Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum. Yalanla dolanla hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masa başı oyunlarına harcamak yerine Ankara'nın dışına çıkın. İşçi, esnafın, iş adamının arasına karışın. Elazığ'da karıştınız. Emekli memur hanım cevaplarını verdi. Bak elimdeki torbayla evime gidiyorum, halimden memnumun, siz içeri cevap yetiştireceğinize, dışarı yetiştirin dedi” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kayseri’de gerçekleştirdiği konuşmasında Mevlüde Teyze’nin sözleriyle CHP’ye yüklenmesinin ardından, açılış sonrasında telefonla arayarak bizzat konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Mevlüde Teyzeyi arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerini sağladı. Yaklaşık 10 dakika süren ve samimi geçen sohbet ortamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlüde Teyzenin halini hatırını sordu. Mevlüde Teyze ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Elazığ’a gelen CHP heyeti ile karşılaşmasını anlattı ve “Millet olarak Erdoğan ile bolluğu gördük” ifadelerini kullandı. 

Mevlüde Teyze, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a millete hizmet yolunda verdiği mücadelede yar ve yardımcısı olması için Yüce Allah'a her daim dua ettiğini söyledi. Gelişmeyi AK Parti Elazığ milletvekili Ağar, twitter hesabında yaptığı paylaşım ile kamuoyuna duyurdu. 

Gündem, Mevlüde Teyze

AÇIKKAPI VE DEMİRCİ’DEN ZİYARET
Ak Parti yönetimi ile  mevcut milletvekillerinin ziyaret etmedikleri Mevlüde Benderlioğlu’nu hastanede ziyaret edenlerden biri de  Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve 26. Dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı oldu.

Açıkkapı’dan sonra Mevlüde teyzeyi ziyaret edenlerden biri de İş insanı Veysel Demirci oldu. Her iki isim de Mevlüde Teyze’nin ülke insanının hissiyatına tercüman olduğunu dile getirdiler.

Gündem, Mevlüde Teyze

TÜRKİYE O’NU KONUŞUYOR
Emekli maaşına rağmen geçimini rahatlıkla yaptığını, Ak Partinin başta sağlık olmak üzere bir çok alanda önemli hizmetlere imza attığını, CHP’nin bunları görmezden gelen bir politika izlemesine tepki gösteren Mevlüde teyze, bu duruşu ile hem ülkenin en tepe yöneticisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hem siyasetçilerin hem de medya gündeminin ilk sırasına oturdu.

Ak Partililerin anlatmakta zorlandığı ve gerçekleri kısa ve öz olarak Anadolu irfanı ve ferasetiyle bir çırpıda CHP’li milletvekillerinin yüzüne söyleyen Mevlüde Teyzeyi, Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin ne zaman ziyaret edeceği merak ediliyor.