Gündem İstanbul Sözleşmesi

2 Ekim'de  CHP'nin ev sahipliğinde yeniden başlayacak olan 6'lı masanın 2. tur görüşmelerinde gündem belli oldu.

Gündem İstanbul Sözleşmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Masanın ilk toplantısında üç gündem var.  Siyasi Ahlak, İstanbul Sözleşmesi, Strateji ve Planlama.

Siyasi ahlak yasası Davutoğlu’nun öteden beri dile getirdiği diğer partilerin de destek verdiği bir konu. 6 ayaklı bir yönetimde strateji ve planlamada da olmazsa olmaz bir konu.  Bu iki önemli ve gerekli gündemin yanında İstanbul sözleşmesi gibi CHP dışında diğer 5 partiyi zora sokacak meseleyi kim gündem maddeleri arasına aldı çok belli değil.

İki konuda bir ittifak yaşanma beklentisine  rağmen İstanbul Sözleşmesi konusunda başta Saadet Partisi olmak üzere İyi Parti, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti’nin ne söyleyeceği ya da nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

CHP, kendi evinde yapacağı toplantının gündemini öyle bir ayarlamış ki  bu toplantıdan sonra biri Saadet olmak üzere iki parti muhtemelen ittifakın bu kararına şerh koyacak ve belki de ittifaka elveda edecek.

CHP ve İyi Parti de bundan çok müteessir olmayacak. Zira onlar da biliyorlar ki Saadet ve Gelecek zaten günün birinde kendilerinden kopacaktı. Bu süreci hızlandırmak amacıyla İstanbul Sözleşmesi gündemini ilk toplantısına alan CHP ve İyi Parti, oy oranı çok fazla olmayan partilerden  kurtulmuş olacaklar.