Gülşen de İsyan Etti

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının yeni bir isimle devam edecek olmasına bizim kadar sevinen oldu mu bilinmez ancak daha şimdiden üzülenler kervanına katıldık bizler de son yaşanan olayla...

Gülşen de İsyan Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Aile Bakanı Sayın Derya Yanık, geçmiş paylaşımları, MHP lideri Bahçeli ile ilgili olumsuz paylaşımı yanında Adnan Oktar ile ilgili olumlu paylaşım iddiaları ile birlikte ülkede gündem oluşturdu ve  başta Ak Parti tabanı olmak üzere her kesimden tartışmaların ardı arkası kesilmedi.

Derya Yanık isminin kamuoyuna duyurulmasının hemen ardından ülke genelinde gündem yaratan tartışmaların hedefi olmuştu. 

Daha çok geçmiş yaşantısında yaptıklarıyla hedef haline gelen Bakan, 23 Nisan'da hayatının en büyük hatasını kanlı canlı sundu tüm dünyaya. 

23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle ülkemizde gelenekselleşen devlet erkânının koltuğuna çocuk oturtulması eylemi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığında, kıyametleri beraberinde getirdi. Oysa bu alışagelmiş olduğumuz bir durum, yıllardır benzerlerini onlarca kez görmüş şahit olmuşuzdur hep beraber. Ancak Bakan Hanım, yıllardır avukat olmasına rağmen çocuk haklarından hele de korunma evinde kalan çocuklara karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde değilmiş. KADEM’in Ak Parti’ye attığı ikinci gol Bakan Yanık olsa gerek ki Sümeyye Erdoğan,  savunma refleksi ile Yanık'ın tercih ediliş nedeninin KADEM'den bağımsız,  onun engin bilgi ve birikimi ile ilgili olduğunu söylüyor. 

Bu olay, başına geçtiği Bakanlığa ne denli bilgi birikime sahip olduğunu daha ilk günlerde gösterdi. 

O bilgi birikimin ne kadar yüce olduğunu ise bu görüntüleri savunma konusunda olayı tersten okutan bir bildirisinde gördük.

Oysa ki biraz mahcubiyet, hicap ve de küçük bir özür olayın bambaşka hallere sorulmasının önüne geçebilirdi. Tabi bunun için biraz anlayış ve izan lazım egosal reflekslerle olacak şey değil zaten. 

Şimdilerde Yanık'a tepki gösterenlerden biri de ünlü şarkıcı Gülşen...

"Çocuğu Çikolatadan mahrum etmek vicdansızlıktır" diyor. Ve Bakan Yanık'ı istifaya davet ederek şunları ekliyor; "Koruma altında bir çocuğun ifşa edilmesini kanunlar da biz de kabul edemeyiz. Bunu yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı bir de. 

Haklı mı Gülşen? Takdir sizin değerli okurlarımız...