Güldür Güldür'e İş Çıktı

Geçtiğimiz hafta Show TV ekranında yayınlanan Güldür Güldür Show'da muhalefetin, ülkeyi yönetecek bir birikim ve donanıma sahip olmadığı için iktidardan korkup muhalefette kalmak istemesini konu edindiği skeci ile gündeme geldi.

Güldür Güldür'e İş Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6'lı masanın hiçbir icraatının olmamasının işlendiği skeçte, Kemal Kılıçdaroğlu'nu oynayan kişinin, ağlayarak "Oylarımız artmış" dediği anlar da yer almıştı.

Kılıçdaroğlu'na ithafen yapılan rolde, "Muhalefet yapmaya alıştım, ben bu saatten sonra ülke yönetemem." denilmesi  ilgi ile izlenirken skeç sosyal medyada gündem olmuştu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun oylarının artmasına kendisinin bile şaşırdığı anlarda, "Nerede yanlış yaptım da oylarım arttı" demesi, dikkat çeken bir diğer sahne olarak ön plana çıkmıştı.

Skeç, her şeye rağmen anketlere göre iktidardan kaçış olmadığını gören Kılıçdaroğlu rolündeki oyuncunun kurmaylarına; “artık kurtuluş ve kaçış yok. Sen biraz ekonomi çalış, sen dış politikaya yoğunlaş, sen sosyal politika geliştir” cümleleri ile son bulmuştu. 

Bu skecin doğruluğu, daha doğrusu CHP’nin ülke yönetmeye hazır olmadığı Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'in eski danışmanı olan Jeremy Rifkin'in Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atanması ile resmen de tescillenmiş oldu. Bu atama ile halktan alınacak siyasi iradenin yabancı bir danışmana devredileceği gibi bir gerçekle birlikte, iktidara hiç de hazır olmadıklarının itirafı oldu.

Bu duruma CHP'den istifa eden eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'dan da gönderme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin "İkinci Yüzyıla Çağrı" adlı toplantısında ABD'li yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin'in toplantıya gelmeye tenezzül bile etmeyip, video konferans ile bağlanması sosyal medyada alay konusu olmuştu.

CHP ve 6'lı masanın yurt dışından medet ummasına sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tepki gösteren Aslı Baykal, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü alıntılayarak, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?" ifadelere yer verdi.

Muhalefetin iktidara hazır olmadığını haftalar  önce skeçle ve çok güzel dile getiren Güldür güldür ekibinin kendi tezlerini haklı çıkartan bu son gelişme ile ilgili de önümüzdeki süreçte bir skeç yapması artık farz oldu.