Gül, Babacanı İşletmiş…

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'a gazeteciler, Abdullah Gül ile görüşüp görüşmediğini sormuşlar.

Gül, Babacanı İşletmiş…

Babacan, cevap vermiş ve şunları söylemiş:“İnsani ilişkilerimiz sürüyor. 3-4 ayda bir oturup ev sohbeti yapıyoruz. Hem bir siyasetçi hem de bir devlet adamı olarak tecrübelerini önemsiyorum. Tecrübelerinden istifade ediyoruz. Kendisi aktif siyasette olmayacağını söyledi. Dolayısıyla partimizle formel ya da informel bir ilişkisi yok. Partimiz kurulurken fikri desteğini verdi, yeni bir partinin Türkiye için çok gerekli olduğunu ifade etti.”

Babacan’a “Siyasette yokum” mesajı çeken Abdullah Gül’ün geçtiğimiz günlerde basına sızmasa da CHP,  Saadet, Gelecek, İyi Parti gibi partilerin genel başkanlarıyla görüştüğü biliniyor. 

Yine bu görüşmeler sonrası CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun millet ittifakı adayı olarak sağ kesimden de oy alacak bir isim üzerinde çalıştığı ve gönlünde Abdullah Gül’ün olduğu da  biliniyor.

Yine Kılıçdaroğlu’nun millet ittifakının  cumhurbaşkanı adayını tarif ederken “Devlet tecrübesi olması lazım” cümlesi ile Gül’ü kastettiği de biliniyor.

Ve yine Abdullah Gül’ün öğrencilik dönemlerinden ev arkadaşı ve kankası gazeteci Fehmi Koru’nun bir köşe yazısında; “Abdullah Gül, millet ittifakının asla adayı olamaz yorumları yapanlara içten içe gülüyorum” demesi de gösteriyor ki Gül, Babacan’ı iyi işletmiş.

Gül, bu tavrıyla Babacan’a  “Bu işler seni aşar, sen önce partini barajı geçecek seviyeye çıkar sonra görüşelim” mesajı vermiş.

Hele bir millet ittifakından, ittifakla alınmış bir davet gelsin Abdullah Gül’e, o zaman görürüz aktif siyaseti bırakıp bırakmadığını. Tabi o gün Babacan’ın ne diyeceğini de merak ediyor olacağız.