Gri Güzellik

Siyah-beyaz olmak, meselelere her zaman tek açıdan bakmak her zaman sorun olmuştur. Özellikle fikri tartışmalarda ve göreceli konular üzerinde sadece bir görüş ve düşüncenin bağımlısı ve amansız savunucusu olmak çok iyi sonuç getirmiyor.

Gri Güzellik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asli düşünce ve ram olunan hissiyattan  köklü ve esaslı bir taviz vermeden, pergelin ucu savunulan fikrin merkezinde olmak şartıyla biraz konunun etrafında gezinmek ve siyah beyaz olmaklığın katı tutumundan gri tonlara ve kıyılara açılmak, hem bize hem de karşıdakine huzur ve mutluluk verebilir.

Keskin düşünce ve peşin fikirliliğin cezası günün sonunda bu konuda tavizsiz kalanlara çıkabiliyor ve bu da her bir tarafta onulmaz yaralar açabiliyor. Bu cümlelerle kimseye savunduğu ve uğrunda mücadele verdiği görüşlerinden taviz verilsin hatta vazgeçsin gibi bir anlam çıkmamalı.

Siyah-beyaz olmak çoğunlukla huzur vermediği gibi ezeli dostlukları da bozabiliyor ve hatta incitici olma raddesine ulaştırabiliyor.

Gri tonlarda olmak ve grilere bürünmek öyle yakışıyor ki bazı insanlara, öyle güzel bir duruş ortaya koyuyor ki asaleti, bunu ıskalamamak ve hep uygulamak lazım  diye düşünüyoruz.

Keskin ve kesin hükümlü olup olaylara sadece siyah-beyaz zaviyesinden bakmaktansa her iki tarafın doğrularında birleşip gri bakmak ve griye bulanmak daha doğru ve insana çok daha iyi gelen özel ve  güzel bir  haldir. Tavsiye ederiz.