Gözler MHP'de

MHP 9 Nisan'ı beklemeden 7 Nisan Cuma Günü listeleri YSK'ya teslim edecek ve kamuoyuna açıklayacak. Elazığ'dan MHP'den milletvekili olmak için yapılan 21 başvuru titizlikle incelendikten sonra karar verildi. MHP listesi 'lider-teşkilat-doktrin' ilkesi gereği tabanda kabul görüp seçim çalışmalarına anında başlanmış olacak.

Gözler MHP'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/14 Mayıs seçimleri öncesi gözler 9 Nisan’a çevrildi. Ak Parti’de aday adaylarının katıldıkları mülakatlardan sonra illerde yapılan anketlerin değerlendirilmesi de büyük oranda tamamlandı ve listelerin iskeletleri oluşturuldu.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler milletvekili aday listelerine son şeklini vermeye başladı. Ak Parti 9 Nisan pazar günü milletvekili aday listelerini YSK’ya verirken, MHP ise aday listelerini 7 Nisan Cuma günü açıklayacak. 

SON DAKİKA SÜRPRİZLERİ 

Temayül yoklamaları geride kaldı, mülakatlar bitti ve son dönemece girildi.  9 Nisan saat 17.00'ye kadar süre bulunuyor. Genel olarak son günün son dakikalarına kadar sürprizlerin yaşanması teamülünün bu seçimlerde de yaşanması bekleniyor. AK Parti'de oluşturulan üst komisyon, listelerin son halini belirleyecek. Kriterler bazında birçok şey kesinleşti gibi. Ak Parti’de listelerin ana iskeleti belirlenmiş durumda.

ORTAK LİSTE YOK 

Seçimlere MHP ve AK Parti’nin ayrı ayrı gireceğine dair açıklamalar son zamanlarda gündeme gelmişti ama ortak liste olmayacağı açıklanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kendi logoları ile seçimlere gireceklerini kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklamalara rağmen son günlerde yapılacak anketler ışığında aralarında Elazığ’ın da bulunduğu birkaç ilde ortak liste gündeme gelebileceği iddia edilmişti. 

MHP, ERKEN AÇIKLIYOR 

MHP’de genel başkan yardımcılarının başkanlığında yapılan alt komisyonda illerin aday listelerine son şekli verildi ve Genel Başkan Bahçeli’ye sunuldu. Bahçeli’nin de kendisine sunulan listeler üzerinde çalışarak 7 Mayıs Cuma günü listeleri YSK’ya teslim edecek ve aynı gün kamuoyuna açıklayacak. 

YALÇIN: “HAKKANİYET VE LİYAKAT ÖLÇÜLERİNE DİKKAT EDİLDİ”

Komisyon çalışmaları sırasında yasal gerekliliklerin yanında, hakkaniyet ve liyakat ölçülerinin de hassasiyetle dikkate alındığını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,"Komisyonumuzun hazırlayacağı geçici aday listesi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye arz ettik. Kesin aday listesi, 7 Nisan'da kamuoyuna açıklanacak ve aynı gün YSK'ya verilecek. 2023 Genel Seçimleri için MHP'ye milletvekili aday adaylığı başvurularında, 2018 yılı Genel Seçimlerine oranla dikkate değer bir artış gözlemlenmiştir. Söz konusu artış; milletimize hizmet yarışında MHP'de saf tutmak isteyen memleket sevdalıları tarafından partimize gösterilen teveccüh, alaka ve güvenin izharı olmuştur.” dedi.

YÜKSEK PROFİLLİ ADAYLAR MHP’DE

14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti’yle birlikte en çok aday adayı müracaatının yapıldığı parti MHP oldu. MHP’ye müracaat eden isimlerin kendi alanlarında başarı ortaya koymuş iş insanları, akademisyen, bürokrat ve avukatların olması dikkat çekiyor. 

MHP Genel Merkezi,  Milletvekili aday adaylarının; eğitim durumları ve adli sicil kayıtları başta olmak üzere, muhtelif hususlarda gereken hukuki ve mesleki normları taşıyıp taşımadıkları, komisyonca titizlikle incelemeye aldı. 

MHP adaylarını belirlemek için titiz bir çalışma yürüttü ve listelere son şeklini verdi. Öte yandan Cumhur İttifakı’nda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Büyük Birlik Partisi’nin 81 ilde kendi isim ve logolarıyla seçime gireceklerini ilan etmelerine karşın, ortak liste konusunda son dakika hamleleri yapılabileceği konuşuluyor. 

MHP, ELAZIĞ’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR 

Tüm iller de olduğu gibi Elazığ’da da MHP Milletvekili aday listeleri büyük bir heyecanla bekleniyor. 14 Mayıs seçimleri için Elazığ’da 21 aday adayı başvurusu alan MHP’de saatler sonra listeler kesinleşecek ve seçim çalışmaları başlayacak. 21 aday adayının başvuru yaptığı MHP’nin Elazığ’da en güçlü listeyi çıkarmak için özellikle Genel Merkezin ciddi bir çalışma yürüttüğü ve Devlet Bahçeli’nin Elazığ’ın listelerini titizlikle inceleyerek karar verdiği ifade ediliyor.

LİSTEYE TEPKİ OLUR MU?

Her siyasi partide yaşandığı gibi MHP aday listelerinin açıklanması sonrası sıralamayı beğenmeyen bazı parti mensupları ile tabanda kırgınlık oluşturmasının siyasetin doğasında olan normal bir şey olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, “Lider-Teşkilat-Doktrin” ilkesinin yoğun yaşandığı MHP’de bunun bir tepkiye dönüşeceğine ihtimal vermiyorlar.

Listede yer alan ve seçimi kazanamayan adayların, olası cumhur ittifakında farklı görevlerde değerlendirilebileceğini, bir yıl sonra yapılacak yerel yönetimler  seçimlerinde aday gösterileceği dile getiriliyor.