Gözaltına alınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Deprem açıklamalarıyla tanınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Prof. Dr. Ercan'a yurtdışı çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alındı. Elazığ girişinde gözaltına alınan Ercan, daha sonra Malatya'ya sevk edildi.

 

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Prof. Dr. Ercan, soruşturma çerçevesinde başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ’da gözaltına alındı. Daha sonra Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Prof. Dr. Ercan, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Prof. Dr. Ercan'ın çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.