Görme Engelli Hasan Amca, Elazığ'da Hayatta Kalmaya 'Çalışıyor'

Elazığ'ın merkez mahallelerinde sokak satıcılığı yapan görme engelli Hasan Deniz çoğu zaman vatandaşların engelli bireyleri anlayamadığını ve empati kurmadığını belirtti. Deniz, zaman zaman da kendisine karşı yapılan saygısız ve düşüncesiz davranışlara sitem etti.

Görme Engelli Hasan Amca, Elazığ'da Hayatta Kalmaya 'Çalışıyor'

Aslen Tuncelili olduğunu aktaran Hasan Deniz, gençlik yıllarında geçirdiği bir hastalık dolayısıyla görme yetisini kaybetti. O sırada Ankara’da yaşadığını söyleyen Deniz, “Yaklaşık 25 sene önce buraya geldim. Hastalıktan önce esnaftım. Devlet desteği almıyorum sadece 2 bin 800 TL engelli maaşı alıyorum. Emekli maaşım da yok, herhangi bir sosyal yardım almıyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Para benim için önemli değil.” şeklinde konuştu.

Görme Engelli Hasan Amca, Elazığ'da Hayatta Kalmaya 'Çalışıyor'

Elazığ’ın sosyo-ekonomik durumu gün geçtikçe kötüleşirken Hasan Amca gibi vatandaşların sayısı da katlanarak çoğalıyor. 80 yaşındaki Hasan Amca, görme engelli ve hayatta kalmak için çalışmak zorunda olanlardan sadece biri…

“GEÇİNEBİLİYOR OLSAM ZATEN EVİMDE OTURURUM BU KADAR DUYARSIZ OLMAYIN”

Tek sorununun ekonomik olmadığını belirten Hasan Amca, vatandaşların engelli bireyleri anlamadıklarını, empati kuramadıklarını belirterek zaman zaman tatsız olaylara maruz kaldığını ve vatandaşların duyarsız olduğunu aktardı.

Görme Engelli Hasan Amca, Elazığ'da Hayatta Kalmaya 'Çalışıyor'

Hasan Amca, “Şöyle bir talebim var bizim gibi insanlar hayatta kalmak için çalışmak zorundadır. Yetkililerin engel olmamasını, yardımcı olmasını istiyorum. Sadece bu değil, yolda yürürken laf atan oluyor. Ben 80 yaşında görme engelli biriyim, karşıdan karşıya geçerken sorun yaşıyorum ‘evinde otursaydın, bela mısın’ diyor. Geçinebiliyor olsam zaten evimde otururum. Bu kadar duyarsız olmayın.” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Hasan Amca 80 yaşında, geçinmek için çorap, tespih, çakmak vs satıyor ve maddi yardım alamadığını belirtiyor.