Google Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır? En İyi Deprem Uyarı Programı Hangisidir?

Deprem uyarı programları ülkemizde yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra öncelik verilen konulardan biri oldu.

Google Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır? En İyi Deprem Uyarı Programı Hangisidir?

Bu programlar deprem olduğu zaman afet yetkililerine ulaşılmasını daha kolay hale getiriyor. Üstelik bu uygulamalarının daha başka faydaları da bulunmaktadır. Deprem uyarıları üstelik telefonlara kolay bir şekilde kuruluyor. Peki “Google deprem uyarı sistemi nasıl açılır? En iyi deprem uyarı programı hangisidir?” İşte detaylar!

Teknolojinin ilerlemesi ile meydana gelecek depremleri saniyeler içerisinde bilen ve uyaran uygulamaların da sayısı artıyor. Örneğin Google deprem uyarı sistemi bu uygulamalardan bir tanesi. Bunun dışında başka deprem uyarı programları da mevcuttur. Peki “Google deprem uyarı sistemi nasıl çalışır? En iyi deprem uyarı programı hangisidir?” İşte pek çok kişi tarafından kullanılan en iyi deprem uyarı programları ve Google deprem uyarı sistemine dair araştırılanlar…

Google Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır? En İyi Deprem Uyarı Programı Hangisidir?

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Android telefonlarda deprem bildirim sistemini aktif hale getirmek için konum özelliğinin açık olması ve internete bağlı olması gerekmektedir. Öncelikle telefonunuzun “Ayarlar” uygulamasına giriş yapın. Daha sonra da “Konum > Deprem uyarıları” seçeneklerini takip edin.

Deprem uyarıları seçeneğini aktif etmeniz gerekir. Bu şekilde deprem uyarı sistemi aktif hale gelecektir. Söz konusu deprem uyarıları, konum ayarları bölümünde görünmüyor ise ciha desteklemiyor demektir.

iOS için deprem uyarı sistemi şu şekilde aktif konuma geliyor; Ayarlar uygulamasını açmalısınız daha sonra da İOS cihazınızın ana ekranındaki Ayarlar uygulamasını açmanız gerekir. Sırasıyla da şu adımları takip etmeniz gerekir.  Ayarlar uygulamasının ana sayfasından "Acil Durum" seçeneğine gidin. Acil Durum sayfasında, "Deprem Uyarıları" seçeneğine tıklayın. "Deprem Uyarıları" sayfasında, "Uyarıları Aç" seçeneğini etkinleştirin. Bu işlemi yaptığınız zaman ise İOS cihazınız deprem uyarıları almaya hazır hale gelecektir. Aynı sayfada, "Gerektiğinde Titreşimleri Aç" seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.  Bu seçenek, cihazınızın deprem sırasında titreşim yaparak sizi uyarmasını sağlar.

“Deprem Uyarıları" sayfasına gelindiği zaman da “Bölge Seçimi" seçeneğine tıklayın. Bu seçenek, hangi bölgelerde ikamet ettiğinize bağlı olarak, cihazınızın size deprem uyarısı gönderip, göndermeyeceğini belirler. Bölge Seçimi sayfasına geçtiğinizde ise "Otomatik" seçeneğini etkin hale getirin. Bu seçenek, cihazınızın bulunduğunuz bölgeyi otomatik olarak belirlemesini sağlar. Alternatif olarak da "Kendi Bölgenizi Seçin" seçeneğine dokunup, yaşadığınız bölgeyi manuel olarak da seçebilirsiniz.

Google Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır? En İyi Deprem Uyarı Programı Hangisidir?

EN İYİ DEPREM UYARI PROGRAMI HANGİSİDİR?

Deprem uyarı programı altında pek çok program bulunuyor. Ancak her zaman en iyi programın araştırılmaktadır. İşte en iyi deprem uyarı programlarından bazıları;

Pek çok kişinin bildiği gibi ilk uyarı programı AFAD Acil Çağrı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AFAD'ın Acil Çağrı uygulamasıdır. Afet durumunda yetkililere ulaşabilmeniz için acil çağrı başlatabilmenizi sağlıyor. Uygulama aynı zamanda toplanma alanlarını da göstermektedir.

İkinci bir uygulama da eAFAD olmaktadır. Yine AFAD'ın uygulaması olan eAFAD, afet bilgi sistemi uygulamasıdır. Bu uygulamada meydana gelen depremler ve uyarılar yer alıyor. Aynı zamanda yakınınızda bulunan toplanma alanlarını harita üzerinden görebilirsiniz.

Bir diğer uygulama da QuakeFeed. Artisan Global tarafından geliştirilen uygulama bu alandaki en çok kullanılanlardan biri olmaktadır. Bu uygulama ücretsizdir. Dünya haritası üzerinde, meydana gelen son depremleri gösterebilen QuakeFeed, yakın depremler ile ilgili ve bölgesel uyarı bildirimleri de sağlamaktadır.