Girişim Grubu İhaleye Girmedi mi?

İlimizin üç aydan beri gündemini meşgul eden ihale yapıldı.

Girişim Grubu İhaleye Girmedi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Türkiye'nin en zengin maden rezervinin işletme ihalesi yapıldı. Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş ve Port Madencilik A.Ş.'nin katıldığı ihaleyi 2 Milyar 205 Milyon TL Bedelle Port Madencilik A.Ş kazandı.

İhaleye sadece iki firmanın katılması, ilimiz iş insanlarının oluşturduğu Elazığ Girişim Grubu’nun ihaleye neden katılmadığı sorularını gündeme getirdi.
Bilindiği gibi, Elazığ Girişim Grubu, ihaleye girmek amacıyla SPK’ya müracaat etmiş, gerekli tüm hazırlıkları yaparak ihale gününü beklemeye koyulmuştu.
Elazığ halkı ihale sonucunu beklerken, şehrin büyük umutlar bağladığı Elâzığ Girişim Grubu’nun ihaleye katılmaması zihinlerde cevap bekleyen soruların oluşmasına sebep oldu.

Üç aydan beri tüm şehrin ayağa kaldırıp ihalenin alınması yönünde kamuoyu oluşturan ve her kesimin desteğini almasına rağmen Elâzığ Girişim Grubunun ihaleye neden girmediği merak ediliyor.

Konu ile ilgili olarak ETSO’dan herhangi bir açıklama yapılmazken halk şu soruların cevabını merak ediyor:

1-“Her türlü yasal zemini titizlikle yürütülüyor ve ihaleye girme şartları bir bir yerine getiriliyor” açıklamalarına rağmen Girişim Grubu neden ihaleye girmedi ve teklif vermedi.

2-Elazığ Girişim Gurubu ihaleye girecek yeterliği alamadığı için mi ihaleye giremedi?

3-Girişim Gurubu’nun dosyasında hangi belge eksik görüldü ve ihale dışı bırakıldı.

4-Girişim Gurubu zaten ihaleden elenmek için mi eksik evrak verdi?

5-Girişim Gurubu, bu ihaleye bilinçli olarak mı girmedi?

6-Girişim Grubu’nun ihaleye kasıtlı olarak girmemesi söz konusu olabilir mi?

7-Eğer bilinçli olarak ihaleye girilmediyse bunun arka planında farklı şirketlerle bir görüşme ve pazarlık söz konusu mu?

8-İhaleye girilmeyerek üç aydan beri şehirde oluşturulan beklenti ile halkımızın hayalleri çalınıp umutlarıyla oynandı mı?

9-Girişim Grubu’nun başından beri bu ihaleye giremeyecek bir durumu ve engeli  var idiyse neden şehirde bir beklenti oluşturuldu ve şartname üzerinden siyaset kurumu hedef alındı.

10-Üç ay boyunca ortaya konan tavırla, ihaleye girilmeme tavrı arasındaki yaman çelişki nasıl izah edilecek ve savunulacak.

11-İhalenin kimler tarafından alındığının öneminden daha fazla önemli bir konu olan Girişim Gurubunun ihaleye girmemesi, bu projeye umut bağlayan insanlarımız için bir hayal kırıklığı oluşturmadı mı ve bunun sorumluları kimler oldu?

12-İhalenin Cengiz Holding ile  irtibatlandırılması, Girişim gurubunun ihaleye girmeme gerçeğini ve gafletini unutturmaya yetecek mi?