Geven Balımız

İlimizin adıyla özdeşleşmiş ve marka değeri kazanmış bir ürünümüz olmamasından yakınır dururuz. Gerçekten de Elazığ denince akla gelen nedir sorusuna cevap veremiyoruz. Bu nedenle  tek başına öne çıkmış bir ürünümüz yok.  

Geven Balımız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orcik, üzüm, peynir, yöresel mutfak ya da başka ürün, Elazığ ile aynı anda zikredilme unvanına hala ulaşamamış gibi görünüyor.
İşte tam da bu ortamda güzel bir atılım ve girişim oldu. Arı Yetiştiricileri Birliğinin Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurusu sonucunda Elazığ Geven Balı markası coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. 

Elazığ İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay’ın girişimi ile elde edilen bu coğrafi işaret, yeni bir markalaşma sürecini de başlatabilir.

Geven Balının özellikli ve özel bir ürün olduğunu ETSO Meclis Başkan Vekili Kenan Ulavur’dan öğreniyoruz.   Ulavur, “İnsan beslenmesinde önemli olan proteinlerin temel taşı olan prolin miktarı Elazığ geven balında Türk gıda kodeksinde en az 300 olması gerekirken Elazığ geven balında 700 ile 1000 arasında çıkmıştır. Bu bir kalitenin olmazsa olmazıdır”  diyerek bu özel ürüne dikkat çekti.

Umarız bu şehrin yaylalarından ve yüksek rakımlı dağlarından elde edilen Geven Balımızı iyi tanıtır, iyi pazarlar ve markalaştırarak Elazığ’ın ekonomisine katkı sunabiliriz.