GERÇEĞİ ARATMAYAN KURTARMA TATBİKATI

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) Biriminin koordinasyonunda İl Sağlık Afet Planı (İLSAP) çerçevesinde Sivrice ilçesi eski boru fabr

GERÇEĞİ ARATMAYAN KURTARMA TATBİKATI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) Biriminin koordinasyonunda İl Sağlık Afet Planı (İLSAP) çerçevesinde Sivrice ilçesi eski boru fabrikası ile birlikte, dağlık alan ve gölde deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikata Elazığ, Muğla, Malatya ve Tunceli UMKE ekipleri, Elazığ’dan Kızılay, AFAD, amatör telsizciler, Medical Park, 112 Acil Komuta Merkezi, Elazığ Belediyesi İtfaiye ve Sivrice Belediyesi ekipleri katıldı.
 

Senaryo gereği yaşanan 7,4’lük deprem tatbikatına oluşan göçük bölgesine ilk önce gelen AFAD ekipler, arama, kurtarma çalışması yaptı. Ardından olay yerine sevk edilen UMKE ekipleri yaralıları enkaz altından çıkardı. Bu sırada depreme dağa tırmanış sırasında yakalanan ve düşerek yaralanan dağcıların bulunması için İl Jandarma Komutanlığına bağlı kokuya duyarlı arama kurtarma köpeği “Arben” bırakıldı. Arben’in bulduğu dağcılar, UMKE ekipleri tarafından dağdan iplerle indirilerek hastaneye kaldırıldı.
 

Hazar gölünde deprem sırasında alabora olan ve suya düşen 3 kişi de dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Daha sonra meydana gelen kazada ve çıkan yangından mahsur kalanlara sağlık ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Başarı ile gerçekleştirilen tatbikat UMKE dağcılık ekibinin dağlık alanda Türk bayrağı açıp, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
 

Tatbikatı Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Sağlık İl Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, İlçe Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ile birlikte birçok kişi izledi.
 

2016 yılının ilk tatbikatını gerçekleştirdiklerini kaydeden Elazığ Sağlık İl müdürü İbrahim Halil Akkuş, “Çok şükür başarıyla gerçekleşti. Bu tatbikatımız için il dışından konuk ekipler de katıldı. Her hangi bir sıkıntı olduğunda ilimiz dışında bölgeden de destek gerekebiliyor. Bu anlamda Bingöl, Tunceli, Malatya ve Muğla UMKE, dağcılık birimlerinin de yer aldığı 126 personelimiz görev aldı. Dağdan, sudan, göçük altında kalanları kurtardık. 3 günlük yoğun bir çalışma ile kamp yapılarak organizasyon gerçekleşti ve başarılı oldu” dedi.